Youtube marka hesabı açarken nelere dikkat etmelisiniz?

Youtube marka hesabı açarak, e-ticaret sitenizi tanıtacak video içerikleri oluşturarak, yeni kitlelere de ulaşabilirsiniz. Youtube içerik üretimi günümüzde oldukça yaygınlaştığı gibi geçtiğimiz pandemi döneminde de birçok firma video içeriklerle tüketicilere ulaşmayı denedi ve bunda başarılı olanlar da oldu. Video söz konusu olduğunda sosyal ağlar üzerindeki etkileşimler daha fazla artış göstermiş oluyor. Bu nedenle de Youtube marka hesabı açmanız, yeni kitlelere ulaşırken, marka ve ürünlerinizi tanıtma fırsatınızı da artırır.

Youtube kanalınızı düzenleyin

Öncelikli olarak Youtube kanalaınızın optimizasyonu yapmanız gerekmekte. Kanal sayfanızı detaylı bir şekilde hazırlamanız, kanalınızı ziyaret edenlerin, markanız ve içerikleriniz hakkında daha fazla bilgi almalarını sağlar. Kanal ve profil fotoğrafını ayarlamak, kanal tanıtım videonuzu hazırlamak, web siteniz ve diğer sosyal ağlarınızın linklerini paylaşmak ilk etapta yapacağınız çalışmalar arasında yer almakta.

Kanal tanıtım videonuzu hazırlayın

Youtube marka hesabı açtığınızda kanalınızı tanıtan bir video hazırlamanızda da yarar var. Bu kanal üzerinde ne tür içerikler hazırlayacağınızı, kanalınızın amacını, markanızı ve ne hizmet sunduğunuzu bu tanıtım videosunda kısaca anlatmanız gerekir. Bu videolarınızın sürelerini 30 saniye ile 1 dakika arasında tutmanız iyi olacaktır. Bundan uzun videolar tanıtım videosu olma amacından çıkabilir. Daha detayları konuları video içeriklerinizde kullanmanız daha doğru olacaktır.

Yeni ve mevcut aboneler için videolarınızı belirleyin

Youtube marka hesabı açtığınızda, kanal sayfanızda görünecek olan videoları da düzenleyebilirsiniz. Kanalınızı ilk kez ziyaret edenlerle kanalınıza yeniden gelen aboneler için ilk öne çıkan videolarınızı farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Kanalınıza ilk kez gelen ve henüz abone olmamış kişilere yönelik, kanal tanıtım videonuzu gösterebilir, mevcut aboneleriniz için de kanalınıza yüklediğiniz son videoları gösterebilir ya da öne çıkartmak istediğiniz özel bir içeriği buraya sabitleyebilirsiniz. Böylece kanalınız ziyaret eden kişilere farklı içerikler gösterebilirsiniz.

Kanalınızdaki videoları düzenleyin

Kanal tanıtım videosunu dışında, kanal sayfanız üzerinde görünecek diğer videoları da burada düzenleyebilmektesiniz. Burada öne çıkan videolarınızı belirleyebilir, video içeriklerinizi farklı kategorilere ayırabilir, playlistleriniz bulunuyorsa bu playlistleri de yine alt alta sıralayarak, kanalınızı ziyaret edenlere farklı içerikler sunabilirsiniz.

İçerik planınızı oluşturun

Youtube marka hesabı açacağınız zaman belli bir içerik planınızın olması da bir hayli önemlidir. Bu kanal üzerinde ne tür içerikler oluşturacağınızı, hangi kategoriler altında bunları toplayacağınızı, ne sıklıkta video yayını yapacağınızı belirlemeniz önemlidir.