Arama Motoru Optimizasyonu

SEO optimizasyonu, e-ticarette ön plana çıkabilmek, potansiyel müşterilere ulaşabilmek ve organik olarak web siteye trafik çekebilmek için oldukça önemlidir. Günümüzde hala önemli olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da SEO çalışmaları e-ticaret firmaları için önemli bir çalışma olmaya devam edecek.

Arama motorları gün içerisinde kullanıcılar tarafından oldukça sık şekilde kullanılmakta ve bu arama sorguları üzerinden geri dönüş elde edilebilmesi için de SEO optimizasyon yapmanız gerekmektedir. SEO’nun sağladığı faydaları ve neden önemli olduğunu bu rehberimizde biraz daha detaylı bir şekilde ele alacağız.

SEO optimizasyonu neden önemli?

Uzun vadeli sonuçlar için faydalıdır

SEO optimizasyon çalışmaları uzun vadede sonuçlar getiren bir pazarlama yöntemidir. Uzun vadede organik web site trafiğinizi ve internet üzerindeki görünürlüğünüzü artırabilirsiniz. Bunun yanı sıra uzun vade de sayfa indekslenme değerleriniz de yükseleceği için web sitenizin de alan adı otoritesi zaman içerisinde daha da yükselecektir. Böylelikle arama sorgularında daha fazla ön planda olacaksınızdır.

SEO çalışmaları, doğru yapıldığında 6 ile 12 arasında birtakım sonuçlar vermeye başlamaktadır; ancak bu yine kısa vadeli bir dönem olarak ele alınmalıdır. SEO çalışmalarınızın tam sonuç gösterebilmesi için 1 yıldan uzun bir zaman gerekmektedir. Bu süreçte gelen güncelleme ve algoritmaları takip etmeniz ve düzenli olarak web sitenizdeki sayfaların kontrollerini yaparak, performans değerlendirmelerini yapmanız gerekir.

Düşük maliyetli bir yatırım

SEO optimizasyonu, organik olarak internet sitelerine ziyaretçi sağladığı için arama motorlarında reklam vermeden de web sitenize belli bir trafik getirir. Bu sebeple de aslında ücretsiz bir pazarlama çalışmasıdır; fakat SEO çalışmaları için bir ajans ile çalışıyor ya da kendi personeliniz varsa bunlara belli bir ücret ya da maaş ödemeniz gerekir. Bu durumda da SEO için düşük maliyetli bir yatırım diyebiliriz; çünkü ekstra reklam maliyetleri bulunmamaktadır.

Organik trafik e-ticaret sitelerinin öncelikli trafik kaynağıdır

Günümüzde sosyal medya reklamları ya da Adwords gibi reklam kampanyalarıyla web sitenize düzenli bir trafik çekebilirsiniz; ancak bu oldukça maliyetli bir çalışma olmaktadır. Sürekli olarak reklama bel bağlamak, uzun vadede reklam bütçelerinizi düzenli olarak artırmanıza neden olabilir. Bu sebeple de SEO optimizasyon çalışmalarına yatırım yapmanız gerekir. Organik olarak web sitenize gelen trafiği artırmanız uzun vadede reklam bütçelerinizi düşürmenize yardımcı olabilir. E-ticarette organik trafik, öncelikli trafik kaynağı olduğunda, elinizdeki bütçeyi farklı çalışmalara da yatırabilirsiniz.