WhatsApp'ta 'tatil modu' özelliği!

Sosyal medya devi Facebook'a ait mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bir kez daha platfroma entegre etmeye hazırlandığı yeni özelliği ile gündemde! WhatsApp'ın Android beta sürümüne güncelleme geldi. Bu güncellemeyle birlikte uygulama sürümü "2.20.206.2"ye yükseltildi.

Söz konusu güncelleme ile WhatsApp'ın yeni özelliği ortaya çıktı. WhatsApp son Android beta sürümü, "Tatil Modu" olarak adlandırılan bir özellikle geldi. 

Whatsapp'a yeni bir özellik!

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp'a yeni bir özellik geliyor. Bu özellik kısaca tatil modu olarak adlandırılıyor ve oldukça da kullanışlı olacağa benziyor. Tatil modu özelliği yakın zaman içinde çıkacak olup şimdilik test aşamasında. Düzgün çalıştığı anlaşıldığı zaman tam sürüme eklenecektir.

Whatsapp tatil modu 

Bu mod ile ekli olduğunuz gruplardan gelen mesajları sohbet listenizin en başında çok sayıda mesaj gelmiş şekilde görmeyeceksiniz. Bu mod kısaca diyor ki “biraz dinlemek istiyorum”… Özellikle tatile çıktığınız zaman dinlenmek istersiniz. Telefon elbette kullanırsınız ama gereksiz grup mesajlarını kesinlikle görmek istemezsiniz. İşte tatil modu burada işinize yarıyor. Tatil modunu açtığınız zaman grup mesajları arşivlenmiş sohbetlere eklenmeyecek ki bu durumda çok sayıda gelen grup mesajlarını en üstte göremeyeceksiniz.

Bu ayarı aktif etmek için mesaj geldiği zaman arşivlenmiş sohbetleri yoksay ayarını açmanız gerekiyor. Bu sayede bu mesajları uygulama görmezden geliyor ve size göstermiyor. Grup sohbetlerinden kurtulmanın bir yolu daha var “sessize al”… Bu yöntem sadece mesajın bildirimini size göstermiyor. Yoksa Whatsapp içinden grup mesajları grubu en üste taşımaya yetiyor. İkisini aynı anda kullanırsanız çok rahat bir tatil yapabilirsiniz.

WhatsApp, bir süre önce bu özelliği 'Arşivlenen Sohbetleri Yoksay' adı altında yapmaya başlamış fakat sonra geliştirmeyi bırakmıştı. 

Tatil Modu (Vacation Mode) ile söz konusu özellik bir kez daha gündeme geldi. WhatsApp'ın  önümüzdeki günlerde bu özelliği Android  kullanıcılarına sunması bekleniyor.