B2B Pazarlama için Google Arama Konsolu Nasıl Kullanılır?

Daha önce Google Web Yöneticisi Araçları olarak bilinen Google Arama Konsolu, işletmelerin web sitelerini arama motorları için optimize etmelerine yardımcı olur. Aşina değilseniz, işletme web siteniz için neler yapabileceği hakkında biraz daha fazla bilgi edinmelisiniz. İşte en iyi özelliklerden bazıları:

Tüm hataları kaldırın

Web sitenizdeki bozuk bağlantılar gibi hatalar, arama motoru performansınız üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir ve daha büyük web siteleri için, manuel bir denetim yapmak önemli miktarda zaman alabilir. Bununla birlikte, Google Arama Konsolu ile 404 hata listesini (bağlantıların koptuğu yerlerde) görüntüleyebilirsiniz. Örneğin, o zamandan beri kaldırılmış olan bazı içeriğe bağlantı vermiş olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şuraya gitmek:

Tarama> Tarama hataları ve web sitenizde bulunan ve SEO performansınızı etkileyen tüm 404 hatalarının oluşturulmuş bir listesini alacaksınız. WordPress kullanıcıları, bozuk bağlantılar için yönlendirmeler oluşturmak için SEO Yeniden Yönlendirme eklentisi gibi bir eklenti kullanabilir.

Anahtar kelimelerinizi daha iyi anlayın

Google Arama Konsolu, SEO açısından daha iyi performans göstermeniz için web sitenizde kullanmanız gereken anahtar kelimeler hakkında daha fazla bilgi almanıza da yardımcı olabilir. Arama Trafiği> Arama Analizi raporunun altında, web sitenizde tıklamalara veya gösterimlere yol açan, kullanıcıların hangi arama terimlerini kullandıklarına ilişkin temel bilgileri bulmanıza yardımcı olacak bir dizi ölçüm vardır.

Raporlardan, web sitenizin hangi tür sorgular için sıralandığını ve web sitenizin sayfalarının her birinin Arama'da nasıl performans gösterdiğini de öğrenebilirsiniz. Veriler web, resimler ve video arasında bölündüğünden, üç farklı içerik türünün nasıl çalıştığını da görebilirsiniz. Böylece, iyileştirici bir eylemi yerine getirmek için bunlardan biriyle özellikle düşük performans gösterip göstermediğinizi görebilirsiniz.

Web sitenizi dizine ekleyin

Bu, hepsinin en önemli kısmıdır, çünkü web siteniz Google'ın dizininde değilse, sayfalarınızı aramalarda bulamayacaktır. Web sitenizin dizine eklendiğinden emin olmanın iki yolu, bir site haritası oluşturmak ve bağlantıları kullanmaktır. XML Site Haritası Oluşturucu aracı veya benzeri gibi sizin için site haritaları oluşturacak araçlar vardır.

Bağlantı profilinizi kontrol edin ve optimize edin

Google Arama Konsolunun bir başka kullanışlı özelliği de web sitenize işaret eden bağlantıları bulmak için kullanabilmeniz ve onları 'Reddedebilmenizdir. Bu, arama performansınıza zarar vermelerini önlemek için düşük yetkili veya spam içerikli web sitelerinden bağlantıları kaldırabileceğiniz anlamına gelir. Bunu Arama Trafiği> Bağlantılar altında kontrol edebilirsiniz; burada, Web sitenize bağlanan sitelerin listesini Son Bağlantıları İndir altında indirebilirsiniz. Ardından, kaldırıp kaldırmayacağınızı görmek için her bir bağlantıyı kontrol edebilirsiniz.

Bunlar, web sitenizin yüksek arama motoru sonuçları elde etmek ve web sitenizin profesyonel görünmesini sağlamak için iyi performans gösterdiğinden emin olmak için kullanabileceğiniz Google Arama Konsolu'ndaki gerçekten güçlü özelliklerden sadece birkaçıdır.