Blog Sayfalarında Yapılan Hatalar

Blog sayfası oluşturmak arama motorlarındaki en etkili kaynak olarak gözüküyor. Çünkü her yeni blog makale yayınladığınızda yeni bir web sayfası oluşturuyorsunuz. Bu da arama motorlarında dizine eklenir. Blog sayfalarında yapılan hatalar ise tam aksi yönde sizin arama motorlarında gerilemenize sebep olabilir bu yüzden bu hataları sizler için listeledik.

Blog sayfanızı sub domain olarak yayınlamayın.
Blog sayfanızı sitenizin altında bir sayfa olarak yayınlarsanız bu seo açısından yararlı olacaktır.
Blog yazılarınızda kullanıcılara öğretici ve geliştirici yazılar ekleyin
Blog yazılarınızı paylaşırken ürünleriniz hakkında yazılar dışında kullanıcıya egitici ve sektorünüz alanında yaptıgınız yenilikleri ve gelişimlerden bahsedin. Blog sayfanızın kullanımında daha verimli ve kullanıcıları sitede tutma adına başarılı olacaktır.
Blog yazılarınızı seyrek ve tutarsız bir şekilde eklemeyin

Google sitenizi her ziyaret ettiğinde tekrar aynı içeriği görüyorsa sitede bir hareketlilik algılamıyorsa sitenize uğramayacaktır. Sitenizi güncel tutuyorsanız, Google sitenizden hiç çıkmaz, çünkü Google her ziyaretinde siteyi farklı görüyor. Buna bağlı olarak sizin sitenizi dizininde üst sıralara taşıyor. Kısacası 2 gunde en az 1 tane içerik ekleyin veya günlük 2-3 yazı ekleyin.

İçeriklerinize çeşitlilik katın
Aynı tür içerik sunan monoton sıkıcı yazılarınızdan vazgeçin. Blogunuzda insanları tutmak istiyorsanız tek tip yazı monotonlugundan vazgeçin, onlarında yorum yapabilmesi beyin fırtınası yapmasına izin verin blog okuyucularınızla iletişim halinde olun. Blogunuzda çeşitlilik katması açısından sizlere bir kaç öneri.
  • Yazınızla ilgili grafikler yayınlayın
  • Blog yazınızla ilgili ses klipleri, röportajlar yayınlayın
  • Karikatürler
  • Konu ile ilgili kaynak kitaplar
  • Videolar(görüşmeler, screenshot, eğlence, komik videolar, haber videoları vs.)
  • Bu tür içerikler sizi sadece tek tip yazı içeriğinden kurtaracaktır blog okularınıza daha faydalı ve etkileyici yazılar sunamanızı sağlayacaktır. 

Kullanıcılarla blog sayfanızda iletişim halinde olun

Bir kokteyl veya partiye gittiğinizde konuşma yapan kişi saatlerce konuşup dinleyicilerin de fikirlerine konuşmalarına izin vermediğinde ne kadar sıkıcı ve bunaltıcı bir ortam olur değil mi? Blog sayfamızı da bu şekilde düşünebiliriz. Sadece yazılarımızı paylaşıp tek yönlü konuşma yapmak kullanıcılara bunaltıcı gelebilir. Bu yüzden blog kullanıcılarımızla sürekli diyalog kurma açısından onların da yorumlarına ve paylaşımlarına izin vermemiz gerekir.

Seo için blog çalışmaları

Blog sayfanızda yazı yazmak seo için vazgeçilmez bir maddedir. Bu yazıları seo açısından kendi lehinize çevirmek için Google'da çıkarmak isteğiniz keywordleri yazınızda sık kullanarak o kelimelere link verebilirsiniz.