Dijital Pazarlamada Görüntülü Reklamların Önemi

Bazı yönlerden, görüntülü reklamlar dijital pazarlama çerçevesinde biraz eski bir usul gibi gelir. Instagram ve Snapchat gibi parlak yeni platformlarınız var ve zaten herkes her zaman Facebook'ta! Gerçekten görüntülü reklamları da düşünmemiz gerekir mi?

Genel bir cevap olmasa da, görüntülü reklam ağı kesinlikle bir yere sahiptir ve dijital pazarlama stratejinizi büyük ölçüde geliştirebilir. İşte; görüntülü reklamcılığın mevcut dijital çabalarınızı büyük ölçüde arttıracağı üç yol.

1. Marka Maruziyeti

Farklı çalışmalar ve araştırma raporları, birden fazla temas noktasına sahip olmanın faydalarını ve tek başına marka maruziyetinin nasıl daha fazla müşteriye yol açabileceğini göstermektedir.

Temel kavram: Tüketiciler artık alışveriş yaptıkça daha fazla seçeneğe ve seçeneğe sahip oluyor. Beynimizin mesajı gürültüden ayırması için, bildiğimiz marka isimleriyle gitme ve bilmediklerimizi atma olasılığımız giderek artıyor.

Bu sebeple sponsorlar logolarını spor takımlarının üniformalarına takmak için binlerce para ödüyorlar, neden büyük markalar logolarını yapabildikleri her şeye yapıştırmaya çalışıyorlar. Bu tekrarlanan maruz kalma, tüketiciler ve marka arasında bilinçaltı düzeyde aşinalık yaratan bir bağlantı kurar.

Görüntülü reklam ağı

Araştırmalar, yeniden hedeflenen (re-marketing) kullanıcıların dönüşüm sağlama olasılığının %70 daha yüksek olduğunu göstermiştir. Bu durum, çoğu işletmenin göz ardı edemeyeceği kadar büyük bir fırsattır.

Peki, zamanı geldiğinde, çeşitli sağlayıcılardan bir ürün satın alma seçeneği sunulduğunda bu tüketicilerin hangi markayı seçeceğini düşünüyorsunuz?

Dijital pazarlama dünyasında, görüntülü reklam ağı önemli bir rol oynar. Her potansiyel müşteriyi ziyaret ettikleri her web sitesinde vurmak zorunda değilsiniz, fakat görüntülü reklamların stratejik kullanımı o marka ilişkisinin kurulmasına ve sonuç üretilmesine yardımcı olabilir.

2. Doğru zaman ile doğru reklam

Görüntülü reklamların temel avantajlarından biri, reklamları sayfanızı ziyaret etmiş kişilere yeniden hedefleme fırsatıdır. Daha önce ilgi gösterdikleri ürünlere yönelik reklamlar.

Bu nedenle, bir sitede yeni kontrol ettiğiniz tişörtün reklamları, tamamen farklı bir web sitesinde bir makale okurken ekranınızın sağ tarafında görünecektir. Yeniden hedefleme, sayfanızdaki belirli ürünlere gerçek ve ileri düzeyde ilgi gösteren kişilerle bağlantı kurmak için başka bir fırsattır.

Bazen insanlar sadece küçük bir hatırlatmaya, doğru yöne biraz dürtmeye ihtiyaç duyar. Yeniden hedefleme bunu sağlar.

3. Genişletilmiş erişim

Görüntülü reklamların bir diğer önemli yararı da, erişiminizi odaklanmış, tanımlanmış bir kitleye genişletmeniz için size bir fırsat daha sunmalarıdır.

Bazı görüntülü reklamlar kötü hedeflenir ve pek bir şey ifade etmez. Ancak aslında reklamlarınızı hangi web sitelerinin göstereceğini seçebilir ve bunu hedef kitlenize ulaşmak için bir fırsat olarak kullanabilirsiniz.

Araştırmanızı yaptıysanız ve hedef pazarınızın ilgilendiği şeylerin türlerini biliyorsanız, bunu kampanyalarınız için ilham kaynağı olarak kullanabilir ve bu nişle ilgili belirli web sitelerine ulaşabilirsiniz.

Görüntülü reklamları kendi yararınıza kullanmanın çeşitli yaratıcı yolları vardır. Örneğin, bir kuaför salonu işlettiğinizi ve genç kızların saçlarını yaptıracakları bir yer arayacakları büyük bir resmi okul etkinliği olduğunu bildiğinizi varsayalım. Etkinlik için elbise kiralamanın veya satın almanın muhtemel olduğu yerel işletmeleri bulun, ilgili web sitelerini arayın ve bunları görüntülü reklamlarınızla hedefleyin.

Biraz fazladan araştırma gerektirir, ancak tam olarak doğru hedef kitleye bağlanmak için görüntülü reklamları kullanmanın ve potansiyelinizi genişletmenin yolları vardır.

Bunlar, mevcut dijital yaklaşımınızı tamamlamak için görüntülü reklamları kullanabileceğiniz yolların yalnızca birkaç örneğidir. Biraz yaratıcı düşünce ve akıllıca bir strateji ile görüntülü reklamlar, marka bilinci oluşturma ve sosyal yardım çabalarınızın önemli bir parçası olabilir.