Dijital Reklamcılığın Önemi Gün Geçtikçe Artıyor

Reklamcılık sunulan hizmetin ya da satılan ürünün hedef kitle ile çok daha hızlı bir şekilde buluşturulmasını sağlayan eski bir kültürdür. Ve bu kültür her dönemde yaşanan gelişmelerle evrimleşiyor ve insanların yaşam tarzlarının bir parçası haline geliyor. Günümüzde ise reklamcılık alanı; dijital alanda çok hızlı bir gelişim gösteriyor. İnternet kullanıcı sayısının hızla artması; geliştirilen sosyal medya uygulamalarının milyonlarca kullanıcısının olması, yaşamın her alanında özellikle de mobil cihazların kullanılması dijital reklamcılığın önemini her geçen gün arttıran faktörler arasında yer alıyor.

Dijital reklamcılığın geleneksel reklamcılıktan ayıran birçok noktası saptanabilmektedir. Bu farklardan öncelikli olanı ise dijital reklamcılığın ölçülebilir olması ve sonuçlarının sayısal veriler ile çok daha hızlı bir şekilde değerlendirilebilmesine olanak tanımasıdır. Dijital pazarlamanın önümüzdeki yıllarda çok daha aktif rol oynayacağını ve tablet, bilgisayar ve cep telefonları kullanımlarının daha da artacağı gerçeği yadsınamamaktadır.

Dijital Reklamcılık Yöntemleri Nelerdir?

Öncelikle marka oluşturmak ve marka imajını güçlendirmek için bir web sitesi kurmanın dijital pazarlamada önemi büyüktür. İster e-ticaret sitesi ister hizmet sektör ile ilgili bir iş alanı olsun; web sitesi kullanıcıların sağlıklı ve nitelikli bilgi alabilmesi için en doğru adrestir. Web sitesinin yanı sıra sosyal medya mecralarında profil oluşturma ve hedef kitle ile çok hızlı bir şekilde iletişime geçmenin birincil yoludur. Web sitesi ve sosyal medyanın yanı sıra SEO (arama motoru optimizasyonu) çalışmaları da web sitesinin ve dolayısı ile markanın kullanıcılara rakiplerden önce ulaşmasını sağlayan önemli bir yöntemdir.

Dijital Reklamcılık Geleneksel Reklam Anlayışına Göre;

  • Kolay bir şekilde ölçüm yapabilmeye olanak sağlar.
  • Rakip analizinin sayısal veriler ile yapılmasına yardımcı olur.
  • Hedef kitle ile hızlı bir şekilde iletişime geçebilmeye olanak sunar.
  • Daha ekonomiktir.
  • Çok daha dinamiktir.