Doğal SEO Nedir?

Web sitenizi tasarlamadan önce, başarılı bir SEO çalışması yürütmek için iç ve dış faktörleri göz önüne almanız gerekir. En önemlisi, iyi bir ziyaretçi deneyimi sağlayan kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Doğal SEO çalışması, işte bu deneyimi iyileştirmek için yapılan çalışmaların tamamı olarak ifade edilebilir. Dahili olarak, internet siteniz ne hakkındadır? Site temanız benzersiz midir? Ziyaretçiler sitede aradıklarını kolay bulabiliyorlar mı? gibi sorular doğal seo kriterlerini oluştururlar.

Doğal SEO Kriterleri

seo

İnternet siteniz ne hakkında? Sitenizin ne hakkında olduğunu siz bile bilmiyorsanız, büyük olasılıkla arama motorları da bilmeyecektir.

Sitenizin konu ve içeriği özelleştirilmiş mi ve özgün mü? Arama motorları benzersiz içeriği sever ve yüksek kaliteli içeriği ödüllendirir. Öte yandan, yinelenen içerik arama sonucu sayfalarında iyi sonuç vermez.

İçerikleriniz düzgün bir şekilde düzenlenmiş ve birbiriyle iyi bağlantılı mı? Farklı kategoriler halinde düzgün bir şekilde düzenlenmiş içeriğe sahip temiz site yapısına sahip internet siteleri, arama motoru örümceklerinin dahili sayfalar arasında kolayca gezinmesini ve uygun şekilde dizine eklenmesini sağlar.

Kullanıcılar sitenizde gezinmeyi kolay buluyor mu? Arama motorları, kullanıcıların bir sitede gezinmeyi kolay bulup bulamayacağını tespit edebilir. İyi organize edilmiş bir site, ilk etapta tam olarak ne arama motorları için inşa edildiğini iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar. Temiz bir yapıya ve açık bir amaca sahip siteler, arama sonuç sayfalarında daha yüksek sıralama eğilimindedir.

Siteniz kolay paylaşılabilir yapıya sahip mi? İçeriğinizi popüler sosyal ağ siteleri aracılığıyla paylaşma girişiminde bulundunuz mu? İçeriğiniz ilginç, paylaşmaya değer ve yüksek kalitede ise, birçok backlink elde edebilirsiniz.

Sitenize link veren, popülaritenizi artıran başka birçok site var mı? Ne kadar çok backlink elde ederseniz, o kadar güvenilir olursunuz.

Yukarıdaki tüm sorulara olumlu yanıtlar verdiyseniz, yaptığınız SEO çalışması doğal seo gereklerini yerine getirmektedir. Arama motorları insanlar tarafından, insanlar için yapılmıştır. Sitenizi mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunmaya odakladığınız ölçüde (doğal seo) sitenizin arama motorlarında iyi performans göstereceğinden (yükselen ziyaretçi sayısı) emin olabilirsiniz.