E-Ticarette Kurumsal Kimliğin Önemi

Kurumsal kimlik özellikle e ticarette bir kurumun görünen yüzü, bir nevi imzası niteliğindedir. Kurumun kendini ifade etme şeklidir. İyi hazırlanmış bir kurumsal kimlik sizin imajını ve satışınızı sizinle ilgili izlenimleri artırırken kötü yapılmış bir kurumsal kimlik de tam tersi etkide bulunacaktır.

Kurumsal kimlik, o kurumun geçmişini, geleceğini, hedeflerini, ideallerini, ürün ve hizmetlerini, sektör açısından konumlarını ifade eder.

Kurumsal kimliğinizin içinde sizi tanıtıcı bir şeyler mutlaka olmalı. İnsanların sizin sitenizden alışveriş yapabilmesi için en önemli şeyin size güven duyması olduğu aşikar. Bu da ortaya koyduğunuz kurumsal kimliğiniz ile ispatlanır ancak.

Kurumsal kimliğinizin olmasının sizin ve alıcıların açısından ne kadar ve neden önemli olduğunu açıklayalım hemen. Firmanızın adının akıllarda kalmasını sağlar. Ürün ve hizmet açısından karşı tarafa hem güven hem kalite garantisi verir. Sitenin ürünleri ile ilgili ilk ve doğru bilgiyi vermenizi sağlar. Sizi rakiplerinizden direk ayırır ve bir adım önden başlarsınız e ticaret hayatınıza.

E ticaret hayatına atılacaksanız eğer ilk adımınız logo, ikinci adımınız kurumsal kimlik, üçüncü adımınız siteyi kurmak olacaktır. Logo sizin adınızın kısa ve küçük halinin resmîleştirilmesidir.  Kurumsal kimlik ise antetli kağıt, kartvizit, kalemler… Bu şekilde hem medyayı bilgilendirir hem dikkat çeker hem de bir kimlik yaratırsınız. Nasıl bir vatandaş kimliği olmadan var olamıyorsa kurduğunuz sitede kurumsal bir kimliğe mutlaka sahip olmalıdır.