E-ticarette ürün fotoğraflarının kaliteli olması neden önemli?

E-ticaret sitenizin ana sayfasını mağazanızın vitrini olarak düşünebilirsiniz. Siteniz üzerindeki ürün fotoğraflarınız da, vitrininizde sergilediğiniz ürünlerdir. Bu nedenle de ürün fotoğraflarına önem vermeniz gerekiyor.

Yeni girişimler ya da küçük çaplı e-ticaret siteleri, ürün fotoğraflarının önemini göz ardı edebiliyorlar. Fakat tüketicilere, sunduğunuz ürünleri en iyi şekilde göstermeniz gerekiyor; aksi takdirde geri dönüşüm oranlarınız ciddi ölçüde azalabilir.

Ürün fotoğraflarını elde etmenin birçok farklı yolu bulunuyor. Tedarikçilerin internet sitesinden bu fotoğrafları alabilirsiniz; kendi imkanlarınızla ürün fotoğraflarını çekebilirsiniz ya da bir fotoğrafçı/ajans ile anlaşarak ürün fotoğraflarınızı onlara çektirebilirsiniz.

Burada önemli olan nokta sizin için en iyi sonucu verecek olan çözümün üstünde durmaktır. Bir fotoğrafçı ya da ajans ile anlaşmak sizin için maliyetli olabilir; fakat ürün fotoğraflarınızın kalitesi iyi olmadığı sürece ürünlerinizi satamazsınız. Kendi imkanlarınızla da ürün fotoğraflarınızı çekmeniz mümkün.

Tedarikçilerin ürün fotoğraflarını neden tercih etmemelisiniz?

Ürün tedarikçileri B2B alanında hizmet verdikleri ve toplu olarak ürün satışı yaptıkları için, internet sitelerinde ürün fotoğraflarını çok detaylı ve kaliteli sergilemeyebiliyor. Küçük boyutlu ve düşük çözünürlüklü fotoğraflar ilgi çekici olmuyor. Toplu satışlarda firmalar, ürünleri kendileri de inceleyebildikleri için, kaliteli fotoğrafa gerek duyulmayabiliyor; ancak son tüketici için bu fotoğrafların önemi yüksek.

Toparlayacak olursak, toptan satış yapan firmaların fotoğrafları yeterince kaliteli olmayabilir. Bir diğer sebep ise, toptancıların ürün fotoğraflarını kullanan birçok e-ticaret sitesi bulunuyor. Diğer e-ticaret sitelerinden farklılaşmanız bu durumda pek mümkün olmaz; çünkü aynı ürünü satan her firma, aynı fotoğrafları kullanacaktır.Rakip firmalardan farklılaşmak için daha özel fotoğraflara ihtiyacınız olacak.

Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar neden önemli?

Günümüzde görsellik çok önemli bir hal almaya başladı. İnternet sitesi tasarımlarında büyük fotoğraf kullanımı da bu nedenle yaygınlaşmaya başladı. Tüm ekranı kaplayan görseller, yüksek çözünürlüklü ürün fotoğrafları daha çok ilgili çekmeye başlıyor.

Ürünlerinizi daha cezbedici bir hale getirmek için fotoğraflarının da kaliteli olması gerekiyor. Tüketiciler, online alışverişlerinde ürünleri doğrudan inceleyemedikleri için fotoğraflara bakarak ürünler hakkında bazı fikirler edinmeye çalışıyorlar.

Düşük çözünürlüklü ve küçük fotoğraflar kullandığınızda da kullanıcılara ürünleri incelemeleri için yeterince fırsat tanımamış olursunuz. Tüketiciler, ürünleri detaylı bir şekilde inceleyemediklerinde de satın alma kararlarını vermekte zorlanırlar; çünkü ürüne güvenemezler. Bu sebeple de yüksek çözünürlüklü görsellere öncelik vermeniz gerekiyor.

Neler yapmalısınız?

Ürün fotoğraflarınızı mümkün olduğunca iyi ve detaylı bir şekilde çekmelisiniz. Eğer farklı kanallar üzerinden fotoğrafları bulacaksanız, bu fotoğrafların da yüksek çözünürlüklü olanlarını seçmelisiniz. Kendi imkanlarınızla dahi ürün fotoğraflarınızı çekmeniz mümkün.

Yüksek kaliteli fotoğrafların yanı sıra internet siteniz üzerinde kullandığınız fotoğraflarda da çeşitlilik sunmanız gerekiyor.

  • Alternatif açılardan fotoğraflar kullanın: Bir ürünün farklı açılardan nasıl göründüğünü gösterebilmeniz için, farklı açılardan ürünün fotoğraflarını çekin. Böylelikle farklı fotoğraflar da ürünü her şekilde gösterebilirsiniz.
  • Boydan fotoğraf çekin: Eğer bir kıyafet satıyorsanız, bir model ya da cansız manken üzerinde ürünün nasıl durduğunu göstermeniz gerekiyor. Bunun için de ürünün boydan fotoğrafını çekmeniz gerekiyor. Kullanıcılar tam boy olarak ürünün nasıl göründüğünü görebilmeliler.
  • Yakın plan çekimleri yapın: Ürünün öne çıkan detaylarını göstermek için yakın plan çekimleri yapabilirsiniz. Böylelikle ürünün materyalini ve kalitesini de daha iyi bir şekilde gösterebilirsiniz.
  • Doğal bir ortamda ürünü gösterin: Ürünü bir beyaz arka plan önünde göstermenin yanı sıra, ürünün kullanım alanında nasıl göründüğünü de tüketicilere göstermek iyi bir seçenektir. Böylelikle günlük hayatlarında tüketicilerin bu ürünü nasıl kullanabileceklerini onlara göstererek, onların satın alma kararlarını etkileyebilirsiniz.

Ürün fotoğraflarının iyi olması bir e-ticaret sitesi için oldukça önemlidir. Sadece ürün fotoğrafları dahi kimi zaman ürünlerin satılmasına neden olabilir. Bu nedenle de ürün fotoğraflarının çekimi için bir bütçe ayırmanız ve buna öncelik vermeniz e-ticaret siteniz için önemli bir rol oynuyor.