En Bilinen 5 SEO Yöntemi

SEO’da günümüze kadar pek çok popüler olmuş yöntem vardır. Fakat kimisi kalıcı olur ve en faydalı SEO yöntemleri haline gelir. İşte, en bilinen 5 SEO yöntemi:

Anahtar kelime

Anahtar kelime optimizasyonu, en bilinen ve en çok uygulanan SEO tekniğidir. Anahtar kelime çalışması, SEO ortaya çıktığı günden günümüze dek var olan bir kriterdir.

SEO denildiğinde değişmeyen kriterlerden bir diğeri backlinklerdir. İçerikleri ekleyip tüm sayfa içi SEO etkinlikleri tamamlandıktan sonra, proje için backlink alma vakti gelmiş demektir. Backlink, hala dünyanın büyük arama motorları tarafından resmi olarak tanınan bir sıralama unsurudur.

Zamana duyarlı içerik

Zamana duyarlı içerik, ömrü kısa olan ve insanların ilgisini kısa süreliğine çeken içeriktir. Örneğin, Google tekrar bir algoritma güncellemesi yayınladığında , yeni güncellemeyle ilgili herhangi bir makale bir haftalık süreyle tanınacaktır. Onu optimize etmek ve hafta boyunca sıralamasını, trafiğini takip etmek gerekecektir. Aynısı yeni bir ürün piyasaya sürüldüğünde, ünlü bir çift ayrıldığında, internette bir şey viral olduğunda da geçerlidir. Zamana duyarlı içerik internet tarihinden de eskidir. Basılı medyadaki haberler gibi düşünülebilir.

Taze içerik

Gündemde yeni olan içerik, zamana duyarlı içeriğin tam tersi özelliklerdedir. Her zaman alakalı olacak içerik türüdür. Size sürekli olarak belirli miktarda trafik getirme potansiyeline sahiptir. Fakat, zamana duyarlı içeriğin arama hacmine sahip değildr. Aynı oranda dikkat de çekmeyebilir. Bu içerik türü, edebiyatın kendisi kadar eskidir. Aslında, zamana duyarlı içerikten daha eski olduğu söylenebilir.

 Yapılandırılmış içerik diye bir faktör de vardır. Arama motorlarının eklenen içeriğin ne olduğunu, ne ile alakalı olduğunu anlamasını sağlamak için h1, h2, h3 etiketlerine kıyasla bir dizi başka kod kullanma işlemleridir. Bu içerik, arama motorunun içeriği düzgün bir şekilde dizine eklemesini sağlar.