İçerik Pazarlaması Nedir?

Son yıllarda pazarlama dünyasında sıkça duyulan “İçerik Kraldır” sözü ilk baş­larda insanlar tarafından pek anla­şılmasa da şu an “İçerik Pazarlama­sı” herkesin az çok aşina olduğu bir pazarlama dalı haline gelmiştir. Bu makalede “İçerik Pazarlaması Nedir? “İçerik Pazarlaması Neden Önemlidir? ve “İçerik Pazarlaması Uygulamaları” başlıkları hakkında sorulara cevap bulabilirsiniz.

İçerik pazarlaması nedir?

Fiziki ve sanal medyada, “İçerik Pazarlaması Nedir?” başlığı altında sayfalar dolusu açıklama mevcuttur. En basit haliyle içerik pazarlamasının tanımı; “Markanın içerik pazarlamasını bir araç olarak kullanmasıyla müşterisinin hayatına katkı sağlamasıdır.” şeklinde yapılabilir. İçerik pazarlaması markaya katma değer sağlamaktadır. Advertising Age yazarı Rebbeca Lieb içerik pazarlamasının itme stratejisi değil, çekme stratejisi olduğunu ve içeriğin rahatsız etmediğini, aksine etkilediğini belirtmektedir. Diğer bir anlatımla, içerik pazarlaması kullanıcıya erişmek için geleneksel pazarlama yöntemleri gibi kullanıcıyı bölmenin aksine, kullanıcıda ilgi uyandırır ve onu kendine çeker.

Pek çok kişi ve kaynağa göre içerik pazarlaması yeni nesil dijital iletişim ve pazarlama sürecidir. Fakat bu yeni trend denilen pazarlama dalının tarihi 1895 yıllarında tarım makineleri üreticisi John Deere markasının “Furrow” adlı tarım dergisini yayınlamasına kadar dayanmaktadır. İçerik pazarlaması her ne kadar son dönemlerde bu kadar moda olsa da, ortaya yeni çıkan bir alan değildir. Sadece son dönemlerde sosyal medya ve internet kullanımının hayatımızda önemli yer tutmaya başlaması ile gelişime çok daha açık bir dal haline gelmiştir.

İçerik Pazarlaması Nasıl Yapılır?

1)Hedef Kitleyi Belirleyin

Ürününüz, markanız ya da insanlara neyin ulaşmasını istiyorsanız, içeriğini her ne olursa olsun hedef kitlesine uygun yapmanız gerekir. Bu durumda sizin için en önemli ve öncelikli şeylerden biri hedef kitlenizi ve hedef kitlenizin ihtiyaçları ile ilgisini çekecek şeyleri analiz etmektir.

2)Basit Olun

Neredeyse tüm pazarlama stratejilerinin yapıtaşı “basit ve anlaşılır” olmaktır. Tanıtımınızı, reklamınızı, pazarlamanızı tüketiciyi yormadan yapmak size çok şey kazandırır.

3)Rakip Analizi Yapın

Gelişen ve değişen dünya düzeninde, rekabet artık her geçen sene değil her saniye artıyor. Neye sahipseniz ve neyi pazarlayacaksanız, önce rakiplerinizi analiz edip, kendinizi farklılaştırın.

4)Özgün İçerikler Üretin

Etrafınızda binlerce içerik örneği olduğundan, her ne kadar zor olsa da kendinize “has” olmak için elinizden geleni yapın.

5)Sosyal Medya Kullanın

Tüm veri tartışmaları, korkular bir yana sosyal medya elimizdeki en güçlü kanallardan biri. Ondan korkmak yerine, onu kullanmayı en iyi şekilde yapmak şu an için en doğrusu. Milyonlarca insanı aktif bir biçimde aynı yerde bulma şansını ne yazık ki başka hiçbir ortam sağlamıyor.