Instagram Creator Studio’su Nedir?

Instagram Creator Studio tüm Instagram yayınlarınızı yönetmenize, masaüstünden kullanıcı verilerine ulaşmanıza, içeriklerinizle para kazanmanıza yardımcı olmak için sizinle!
Daha önce, Creator Studio yalnızca Facebook Sayfaları için mevcuttu – fakat hepsi şimdi Instagram’a da gelmesiyle devrim yarattı denilebilir.
Yeni Instagram İçerik Oluşturucu Stüdyosu ile içerik üreticileri bir dizi yeni araç ve özelliğe sahip oldular. İşte Instagram’ın yeni Creator Studio’su hakkında bilmeniz gereken her şeyi ‘Instagram Creator Studio’su Kullanım Kılavuzu ’ yazımızda ele aldık.

Instagram Creator Studio nedir?

Instagram Creator Studio’yu ilk defa duyuyor olabilirsiniz, fakat bir süredir yapım aşamasındaydı!
Her şey, 2017 yılının sonlarında başladı, geçen yıl ağustos ayında, Facebook duyurdu, İçerik Oluşturucu Studio’nun piyasaya sürüldüğünü ve içerik üreticilerine oluşturdukları içeriği Facebook’ta yönetme ve yayınlama imkanı tanıdı.
Birkaç ay sonra Facebook, yeni bir test yaptığını benzer bir hizmeti Instagram kullanıcılarına da sağlayacaklarını açıkladı.

Not: Facebook kısa süre önce Creator uygulamasını durdurdu ve Creator Studio yalnızca masaüstünde kullanılabilir hale getirdi.

İşte büyük soru: Instagram’ın Creator Studio’su kimler içindi? Şimdi birkaç kez “içerik yaratıcılardan” bahsettik, ama bu gerçekten ne anlama geliyor?

“İçerik Yaratıcı”, orijinal içerik yaratan ve paylaşan kullanıcılar, influencer, blogcular gibi kişilerdi.
Facebook’un basın açıklamasına göre, en büyük hedeflerinden biri, reklam verenlerin oluşturdukları içerikten; reklam geliri, marka işbirlikleri ve hayranlardan desteklerden para kazanmalarına yardımcı olmak.
Facebook, basın bültenlerinde, “Sunduğu seçeneklerle içerik oluşturucular, içeriği ve izleyicileri için anlamlı olan ürünlerinin herhangi bir kombinasyonu ile para kazanıp, yaptıkları işe duydukları tutkuyu artırabilir” dedi.
Bu şekilde, Instagram Creator Studio, YouTube (zaten para kazanma özelliklerine sahip olan) gibi diğer içerik dağıtım platformlarıyla rekabet etme girişimi olarak anlaşılabilir.

Öyleyse bir içerik üreticisi değilseniz, bu Creator Studio’yu kullanmamanız gerektiği anlamına mı geliyor?
Şart değil!

Instagram’nın Creator Studio araçları kesinlikle kullanışlıdır. Özellikle de IGTV videolarını zamanlarını planlamak için.
Bununla birlikte Creator Studio; analitik, görsel planlama, ekip işbirliği ve daha fazlası söz konusu olduğunda oldukça sınırlıdır.
Başka bir deyişle, genel Instagram stratejinizi optimize etmenize, içeriğinizi görsel olarak planlamanıza, zamanlamanıza ve gelirinizi belirli Instagram yayınlarına bağlamanıza yardımcı olacak olacaktır.

Instagram Hesabınızı Creator Studio’ya Bağlama

Mesajları yönetmeden, içgörü kazanmadan veya Instagram içeriğinizi masaüstünden yayınlamadan önce Instagram hesabınızı Creator Studio’ya bağlamanız gerekir.

Bir Instagram hesabınız ve bir Facebook Sayfanız olduğundan emin olun ( Instagram hesabınızın yönettiğiniz bir Facebook Sayfasına bağlıolması gerekir.)
Instagram hesabınızı bir işletme profiline geçirdiğinizden veya Creator Account açarak başlayın

Creator Studio’yu Masaüstünüzde sayfanın en üstündeki Instagram simgesine tıklayarak:

Aşağıdaki kendinize uygun olan durumlardan birini seçin.

Bundan sonra ne olacak Instagram hesaplarınız ve Facebook sayfalarınız arasındaki ilişkiye bağlıdır:

Seçenek  1:

Zaten bir Facebook sayfasını yönetiyorsanız Creator Studio’da kullanmak istediğiniz Instagram hesabına bağlıyken, o Sayfaya bağlanmak için tıklayın.

Seçenek  2:

Bir Instagram hesabına bağlı bir Facebook Sayfasını yönetemiyorsanız, “Instagram’a bağlan” ı tıklayın. Ardından bağlanmak istediğiniz Instagram hesabına giriş yapmak için talimatları izleyin.

Seçenek  3:

Bir Instagram hesabına bağlı, ancak listede görmediğiniz farklı bir Instagram hesabını kullanmak istiyorsanız, “Başka bir Instagram’a bağlanın” seçeneğini tıklayın ve talimatları izleyin.

Seçenek 4:

Zaten Facebook Sayfanıza veya Sayfalarınıza zaten bağlı birden fazla Instagram hesabınız varsa ve bunları Creator Studio’da yönetmek istiyorsanız, “Bağlı Hesaplarla Devam Et” i tıklayın.

İşte bu kadar!

Yukarıdakileri tamamladığınızda, Creator Studio’daki yeni Instagram araçlarına otomatik olarak erişeceksiniz.
Instagram Creator Studio’yu Kullanma
Hesabınızı Creator Studio’ya bağladıktan sonra, tüm Instagram yayınlarınızı yönetebilir etkinlik ve izleyici bilgileri alabilirsiniz.