KoronaVirüs Döneminde En Çok Hangi Sosyal Mecralar Talep Görüyor?

Koronavirüs döneminde birçok marka farklı mecralara farklı işler yapmaya devam ediyor. Vizyon sahibi markalar erken davranarak hızlı hareket etti ve bu tepkiyi hızlıca verdi. Fakat bazı kurumlar geç kalmış görünüyor. Peki kullanıcılar bu süreçte en çok hangi içeriklere ilgi gösteriyor? 

Dikkatimizi çeken noktalardan biri aslında “Nasıl Yapılır?” videoları. Markaların da şu dönemde en çok tercih ettiği içerikler bunlar diyebiliriz. Bunun dışında popüler dizilerin tekrarları elbette ülkemizde ve dünyada çok tüketiliyor. Aşk-ı Memnu bilmem kaçıncı kez tekrar tekrar yayınlanıyor. İşin ilginç tarafı hala aynı heyecanla izleniyor. Bunun dışında hayatımıza giren diğer yeni alışkanlıklardan biri de ünlülerin akım başlatmakta başı çektiği canlı konserler ve sohbetler diyebiliriz. Şuan hemen hemen her marka acaba ne yapsak canlı yayınlasak derdindeler, çünkü artık hedef kitle bunu bekliyor. Marka iletişimi konusunda bu dönemde ciddi revizyonlara gidildiği ve gitmeyenlerin mutlaka iletişim stratejilerini gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz.

  1. Facebook
  2. Youtube
  3. WhatsApp
  4. Facebook Msg
  5. WeChat
  6. Instagram
  7. TikTok
  8. QQ

KoronaVirüs Döneminde Uygulama Dünyasında Durum Ne?

  1. Tiktok
  2. WhatsApp
  3. Facebook
  4. Facebook Msg
  5. Instagram
  6. Zoom

Bu arada top 10 içerisinde Netflix de yerini almış.

KoronaVirüs E-Ticaret Dünyasını Nasıl Etkiledi?

Öncelikle ilgimizi çeken 2 veri grubu var. Birincisi e-ticaret davranışlarının yaş gruplarına göre dağılımı, ikincisi ise en çok talep gören e-ticaret sektörleri.

İnternetten alışveriş yapan kişiler arasında daha önceleri çok daha genç kitle görülüyorken, şuan yaş olarak ilerlemiş kullanıcıların da e-ticaret tarafına ilgi gösterdiği yani internetten alışveriş yapma konusuna ilgi gösterdikleri görülüyor.

Süpermarketler %251 büyüme gösterdi!

En çok rağbet gören kategorilerden biri de tahmin edebileceğimiz gibi süpermarketler. %251 büyüme ile ciddi bir fark gözlemleniyor. Bu süreçte birçok kişinin market alışverişini mümkün oldukça dışarı çıkmadan yapmaya özen gösterdiği de görülüyor.