Küçük işletmelerin bilmesi gereken COVID-19 mobil uygulama trendleri

Bir mobil uygulama dünyasında yaşadığımız sır değil. 2016’dan beri mobil kullanımı gittikçe artıyor. Mobil, masaüstü kullanımını geride bıraktı ve her zaman, her yerde başkalarıyla bağlantı kurmanın, araştırma yapmanın veya alışveriş yapmanın neredeyse sınırsız bir yolu olarak kendini ispatladı. Böyle olunca da pek çok girişimci mobil uygulama trendlerini yakından takip ediyor.

COVID-19 tüketicilerin mobil etkileşimini nasıl etkiledi?

Kısacası, pandeminin başlangıcından bu yana akıllı telefon kullanımı dünya genelinde artış gösterdi.

Pandemi, dijital çağda mobil cihazların değerini vurgulayarak, yeni ve ilginç mobil uygulama trendlerinin ortaya çıkmasına zemin yarattı.

COVID-19 döneminde yeni kitlelerin ilgisini çekerken mevcut müşterilerinize daha fazla değer sunmak isteyen bir küçük işletme sahibiyseniz, işte bilmeniz gereken mobil uygulama trendleri…

Sürükleyici mobil deneyimler

COVID-19 mobil uygulama trendleri listemizde öncelikle, pandeminin başlangıcından bu yana yükselişte olan sürükleyici mobil deneyimlere bakıyoruz.

Son yıllarda, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR), uçuk bilim kurgu filmi özellikleri olmaktan çıkıp yavaş yavaş günlük hayatımızın bir parçası haline gelmeye başladı. AR veya VR’nin değerini daha geniş bir kitleye sergilenmesi ise IKEA Place gibi sürükleyici mobil deneyimler sayesinde oldu.

COVID-19 sırasında, dünyanın her yerindeki tüketiciler izolasyon halindeyken arkadaşları, aileleri veya iş yerleri ile bağlantı kurmanın yeni yollarını aradıkça, VR odaklı inovasyonun da değeri arttı.

Örneğin Instagram’ın Spark AR lansmanı, halka sürükleyici mobil deneyimler sunmanın yeni yollarını sunuyor. Bu da çok da uzak olmayan bir gelecekte, mobil uygulamaların AR veya VR tabanlı inovasyonlar için ana araç olacağını açıkça gösteriyor.

Kıyafetlerin üzerinizde nasıl duracağına bakabileceğiniz sanal giyinme odaları, sanal turlar, etkileşimli platformlar ve mobil-tabanlı detaylı eğitimler, uygulamalarda kullanılan VR ve AR’nin bildiğimiz deneyimleri nasıl değiştirdiğinin birkaç örneği…

Kendi alanınızda öne çıkmanın ve hedef kitlenizle sadakati teşvik edecek bir düzeyde bağlantı kurmanın yeni yollarını arıyorsanız, AR ve VR mobil uygulama özelliklerine yatırım yapmayı düşünün.

Topluluk odaklı mobil uygulama trendleri

Topluluk odaklı platformlardaki artış, pandemi sırasında gördüğümüz en çarpıcı mobil uygulama trendlerinden biri.

Yüz maskesi dağıtılmasından, temassız bakım paketleri sağlanmasına ve ön saflarda çalışan sağlık görevlilerine destek verilmesine kadar birçok marka pandemi sırasında insanlara kendi yerel bölgelerinde hizmet vermeye odaklandı.

Markalar, pandemi sırasında önemli mesajlar vermek ve faydalı hizmetler sunmak için mobil iletişimi kullanıyor.

Buna ek olarak, topluluklar iletişimde kalmak ve sosyal mesafe veya izolasyon zamanlarında hayati bilgiler paylaşmak istediklerinden arkadaşlık uygulamaları ve anlık mesajlaşma uygulamaları kullanımı rekor seviyeye ulaştı.