Kurumsal SEO Danışmanlığı Nedir?

Günümüzde hangi sektörde olursa olsun her markanın ve her işletmenin bir web sitesi bulunmaktadır. Fiziksel mağazalar ve işletmeler yerini dijital ortama bırakmış ve artık dijital rekabet başlamıştır. Bu nedenle bugün birçok marka reklam ve tanıtım faaliyetlerini dijital ortama taşımıştır. Dijital pazarlama yöntemleri olarak tanımlanan reklam faaliyetleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Arama motoru reklamcılığı
  • Sosyal medya reklamcılığı
  • SEO
  • Mobil reklamcılık
  • İçerik pazarlama

Bu yöntemler temelde aynı amaca hizmet etse de uygulanış süreçleri birbirlerinden oldukça farklıdır. Özellikle SEO; Türkiye’de markaların yeni tanıştığı bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Web sitelerine yönelik geliştirilen SEO stratejileri birçok farklı çalışmanın bütünüdür. Özellikle kurumsal firmaların web siteleri için geliştirilen dijital pazarlama stratejileri içerisinde kurumsal SEO danışmanlığının önemli bir yeri bulunmaktadır.  360 derece bir çalışma gerektirmesi, farklı mecralardan da yararlanmaya gerek duyulması açısından kurumsal SEO hizmeti oldukça ciddi bir süreçtir.

Kurumsal SEO Hizmeti Hangi Aşamalardan Oluşur

Site içi SEO; çalışılacak web sitesinin yazılım ve tasarım açısından değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi çalışmaları ile başlamaktadır. Title, keywords, tag gibi bölümlerin kusursuz bir şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Bununla birlikte Web sitesi içeriklerinin kopya olup olmadığı tespit edilmeli ve kopya içerikler yerine özgün ve güncel içerikler yayınlanmalıdır. Aynı zamanda belirli zamanlarda yeni içerikler yayınlanması da site içi SEO hizmetinin olmazsa olmazıdır.

Site dışı SEO; web sitesinin farklı web sitelerinde ve sosyal mecralarda referans olarak gösterilmesi amacıyla uygulanan çalışmalardır.

SEO hizmeti günümüzde çok fazla emek ve takip isteyen bir dijital pazarlama yöntemidir. Ancak bununla birlikte de kalıcı ve etkili sonuçlar alınabilmesi ile hem markayı hem de SEO ajansını ve uzmanını tatmin etmektedir.