Markalar ve İşletmeler Instagram Üzerinden Müşteri Hizmeti Sunabilecek

Facebook, Messenger API için Instagram desteği sunmaya başlıyor. Böylece markalar ve işletmeler, Instagram üzerinden kendilerine iletilen mesajları üçüncü taraf uygulamalar üzerinden yönetebilecek. Böylelikle kullanıcılar için de Instagram mesaj kutusu üzerinden müşteri hizmeti almak mümkün olacak.

Markalar, 2016 yılından bu yana Facebook Messenger üzerinden müşterileriyle bağlantı kuruyor. Facebook’un mesajlaşma araçlarını birleştirmeyi istediği de biliniyor. Dolayısıyla Facebook’un Messenger’da sunduğu bazı hizmetleri Instagram’a taşıması doğal görünüyor.

Messenger API sayesinde markalar Instagram’daki mağaza hizmetlerini ve hikayelerini de tek bir yerden yönetebilecek. Buna ek olarak, Instagram müşteri ilişkileri yönetimi sistemlerine de entegre edilebilecek. Böylelikle kullanıcıların Instagram’dan gönderdiği mesajların yanı sıra sipariş geçmişleri de görülebilecek.

Instagram mesaj özelliği üzerinden müşteri hizmeti sunma imkanını henüz herkese açmış değil. En yeni Messenger API’ı için beta testleri kapalı olarak yapılıyor. Adidas, Amaro, Glossier, H&M, MagazineLuiza, Michael Kors, Nars, Sephora ve TechStyle Fashion Group teste katılan markalar arasında bulunuyor.

İşletmeler Instagram ‘da Messenger API ile özel otomatik mesajlar oluşturabilecek

Messenger API’sinin Instagram’a entegre edilmesi ile işletmeler tüketicileri için otomatik mesajlar oluşturabilecek. Bu özellik sayesinde DM yoluyla işletmeyle iletişim kuran bir kullanıcı anında geri dönüş alma şansına sahip olacak. İşletmelerin diledikleri gibi özelleştirdiği bu özellik pek çok işletme için avantaj sunacak.

Özellikle pandemi sürecinde platforma eklenen özellikler de göz önüne alındığında Instagram’ın hızlı bir şekilde bir e-ticaret platformu haline dönüştüğünü dile getirebiliriz. Şirket geçen ay da hem Reels hem de IGTV videolarına alışveriş araçları özelliği eklemiş ve gelirini içerik üreticileriyle paylaşacağını açıklamıştı.

Facebook’un Instagram’a Messenger API’sini eklemesi ile birlikte platformda müşteri ve işletmeler arasında kurulan iletişimi artıracak. Bu sayede Instagram’daki işletmeler tıpkı diğer iş platformlarındaki gibi profesyonel bir hizmet sunabilecek.