Markalaşma Yolunda SEO

SEO; açılımı Search Engine Optimization olan ilgili dijital mecranın arama motorlarında üst sıraya çıkmasını ve yerini korumasını sağlayan bir çalışma disiplinidir. Günümüzde geleneksel reklam anlayışının yanında dijital reklam ve dijital pazarlama disiplinlerinin markalar için önemi yadsınamaz durumda. E durum böyle olunca da dijital reklam olanaklarının her biri markanın değerine değer katıyor; hedef kitlesine çok daha yaklaşmasını sağlıyor. 

Markaların Oluşturulma Aşamasında SEO

Girişimcilik programlarının artması ve pek çok girişimcinin her geçen gün yeni marka kurması; dijital pazarlama alanında rekabeti arttırmakta ve bu alanda çok daha ayrıntılı ve kapsamlı bir çalışma gerektirmektedir. Bir marka oluşturdunuz, ister e-ticaret ister tanıtım sitesi olsun; yazılım konusunda güçlü bir web sitesine ihtiyacınız bulunuyor. Bunun yanı sıra kullanıcı odaklı bir tasarım ve kaliteli içerik güncellemeleri ile web sitenizin yaşamsal kılınması gerekiyor.

Bir web siteniz var. Markanız ve sektörünüz ile ilgili bilgileri de yayınladınız. Peki bunlar yeterli mi? Elbette ki hayır! Sürekli güncellenen ve gelişen dijital dünyada web sitenizin de farklı materyaller ile beslenmesi ve güncellenmesi şart.

Markalaşma Yolunda SEO Stratejisi 2020 Yılında Neleri Kapsıyor?

Markalaşma yolunda SEO stratejisi için  2020 yılında oldukça kapsamlı bir liste oluşturulmuş durumda. Bu listede başı çeken maddeler ise aşağıdaki şekilde sıralanıyor:

  • Olmazsa olmaz içerik

İçeriklerin özgün ve kaliteli olmasının yanı sıra web sitenizin güncel kalması adına sürekli içerik üretmeniz gerekiyor.

  • Sosyal medya desteği

Sosyal medya mecralarından web sitenize yeni ziyaretçiler kazandırabilirsiniz. Bu süreçte hem ziyaretçi artışı hem de sosyal medya kanallarınızın güncelliğini koruyabilirsiniz.

  • Kullanıcı odaklı web sitesi

Ziyaretçilerinizin ihtiyacı olan bilgilere en kestirme yoldan ulaşabilecekleri bir site haritası oluşturulması SEO stratejisi açısından büyük önem taşıyor.

  • Sıkça Sorulan Sorular

Hap bilgi niteliği taşıyan bu modül aynı zamanda oldukça kısa sürede oluşturabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

  • Mobil Uyumluluk

Son yıllarda mobil cihaz kullanımının artması ve neredeyse masaüstü cihaz kullanım oranını geçmesi sonucunda web sitenizin mobil uyumlu (responsive) bir şekilde oluşturulması büyük önem taşıyor.

  • Site Hızı

Hız hedef kitlenizi kazanmanız ve onları sadık birer ziyaretçi haline getirmeniz için gereken başlıca birim. Web sitenizin açılış hızı ve dolaşım hızı hem arama motorları tarafından hem de kullanıcılar açısından önemseniyor.

  • Yüksek Çözünürlük

Yüksek çözünürlüklü video ve görsel içerikleriniz ile web sitenizi zenginleştirmelisiniz.