Markanızı tanıtmak için kullanabileceğiniz reklam yöntemleri

Reklam nasıl yapılır, reklam tanıtım faliyetlerinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, en etkili reklam yöntemleri hangileridir, reklam ve tanıtım pazarlama kanalları ve daha fazlası bu yazımızda.

Kendi işinizi kurduğunuzda, firmanızı tüketicilere duyurmanız, başka bir deyişle işinizi tanıtmanız gerekecek. Özellikle internet üzerinden iş yapıyorsanız ya da iş yerinizi internete taşıdığınızda dijital reklamlar size birçok konuda yardımcı oluyor ve markanızı tanıtmanız için size birçok avantaj sağlıyor.

İşinizi internete taşıdıktan sonra ürünlerinizi ve markanızı tanıtmak için yapabileceğiniz birçok farklı çalışma bulunuyor. Hem reklamlar hem de organik olarak (yani bir ücret ödemeden) markanızı tanıtabileceğiniz yöntemleri burada sizinle paylaşıyor olacağız.

Google Reklamları (Adwords)

E ticaret ve internet üzerinden iş yapan diğer firmaların en sık kullandıkları dijital reklam yöntemlerinden biri Google Reklamları, bir diğer adıyla Adwords. Adwords reklamlarından yararlanmak için illa ki internet üzerinden satış yapmanız gerekmiyor. Bir internet sayfanız bulunuyorsa, buradaki trafiğinizi artırmak ya da tüketicilerin sizinle iletişimini artırmak için de Adwords reklam kampanyaları oluşturabilirsiniz. Böylelikle tüketiciler, doğrudan sizin iletişim adreslerinize bu reklamlar ile ulaşabilirler.

İşin e-ticaret tarafındaysa, ürünleri öne çıkartmak ve hizmetleri göstermek amacıyla bu reklamlardan yararlanılabilir. Adwords reklamları oluşturduğunuzda, doğru anahtar kelimleri kullanarak Google üzerinde yapılan arama sorgularında, reklamlarınız tüketicilerin karşısına çıkabilir. Böylelikle de onları internet sitenize alışveriş yapmaya yönlendirebilirsiniz.

Sosyal medya reklamları

Adwords ile beraber en çok kullanılan reklam yöntemlerinden biri de sosyal medya reklamları. Firmalar markalarını ve ürünlerini tanıtmak için farklı sosyal ağlar üzerinde reklam çalışmaları yapıyor. Tabii ki sosyal ağlar da bu durumdan dolayı farklı reklam modelleri geliştirmiş durumdalar. Bu reklam modelleriyle firmalara birçok tanıtım alternatifi sunuyor.

Facebook reklamları

En sık kullanılan platformlardan biri Facebook. Facebook’un çok farklı reklam modelleri bulunuyor. Facebook sayfanızı tanıtabileceğiniz gibi kullanıcıları internet sitenize yönlendirebileceğiniz reklamlar da bulunuyor. Bunların yanı sıra ürün tanıtımları yapabileceğiniz, mobil uygulamanızı tanıtabileceğiniz reklam modelleri de bulunuyor.

Bu reklam modellerinden sizin için en uygun olanı bularak, reklam kampanyaları oluşturabilir ve kullanıcılara ulaşabilirsiniz. İşyeri reklamınızı yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Instagram reklamları

Facebook’tan sonra gelen platform ise Instagram. Son dönemlerde birçok firma bu mecra üzerinde çok fazla reklam çalışması yapmaya başladı. Facebook’un reklam modellerini kullanan Instagram üzerinden de farklı reklam kampanyaları oluşturabilirsiniz. Son dönemlerde hem aktif kullanıcı sayısının artmış olması, hem de Facebook’taki kullanıcıların bir kısmının buraya kaymış olmasından dolayı bu mecra, markanızı tanıtmak için ideal bir yer olmaya başladı.

Youtube reklamları

Son dönemlerde popülaritesi artan bir diğer mecra ise Youtube. Firmalar video çalışmalarını öne çıkartmak için Youtube reklamlarına yatırım yapmaya başladılar. Youtube üzerindeki kitlenin de büyümesinin de bu gelişimdeki payı büyük. Tüketicilerin video içeriklere odaklanmaları nedeniyle markalar Youtube reklamları ile videolarını kullanıcılara göstermeye çalışıyorlar.