Nacar Reklam ve Pazarlama’nın Geliştirdiği Türk Sanal Fuar Yazılımı Dünya Liderliğinde!

Korona virüs salgını nedeniyle ulaşımdan, ticarete, turizmden, perakende sektörüne kadar neredeyse tüm sektörler olumsuz yönde etkilendi. Dünya genelinde ise yılın ikinci çeyreğinde fuarlar için imzalanan toplam 170 milyar $ değerindeki sözleşmeler askıya alındı. Fuarcılık sektörünün yardımına ise bu dönemde Nacar Reklam ve Pazarlama Ltd. Şti.’nin geliştirdiği sanal fuarlar yetişti. Pandemi nedeniyle fuarcılık sektöründe aşı görevini gören sanal fuarlara olan talep 10 katına çıkmış oldu.

Nacar Reklam ve Pazarlama kurucusu Uğur Can Aslan, Covid-19 salgınıyla mücadele edilen bu günlerde Nacar Reklam ve Pazarlama Şirketi'nin sanal fuarlarla ilgili bir çalışması olduğunun bilgisini “İhracatçılarımıza yeni fırsatlar sağlayabiliriz.” açıklamalarıyla sanal fuarları belirtti. Türk ekonomisinde fuarların ticari hacmi ve ekonomiye oldukça katkısı büyük. Sektörün etkilenmemesi ve ticari akışın devam etmesi için tüm sektörler dijital alana hızla giriş yapıyor.

Aslan, ’’Online Fuar Sektörü Nacar Reklam ve Pazarlama’da Can Buldu!’’

Dünya fuarcılık sektörü sanal fuarlarla dijital dönüşüme başladı. Nacar Reklam ve Pazarlama kurucusu Uğur Can Aslan, Tradeey B2B firma rehberi & sanal fuar yazılımına neredeyse tüm dünya ülkelerinden yoğun talep olduğunu vurguladı. Aslan; günümüze kadar Fransa, Almanya, Katar, Mısır, İngiltere, Malezya, Bulgaristan, Hindistan, Sırbistan, Fas, Güney Afrika, Cezayir ve Rusya gibi ülkelerde gerçekleştirilen fuarların artık tradeey.com 'da gerçekleştiğinin altını çizdi. Uğur Can Aslan, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; “Şu an dünyanın hemen her ülkelerinden çok büyük şirketler bizimle iletişime geçiyor. Bir Türk yazılımının dünyada bu kadar talep görmesi bizim için gurur verici bir durum. Sanal fuarlara olan bu talep dünya lideri olma yolunda bize büyük bir hız kazandırmış durumda. Türkiye'nin yaşadığı bu ağır süreci en az hasarla atlatması ve ticaretin en kısa sürede eski performansına dönmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini düşünüyorum. Dünyada yaklaşık 10-15 yıldır gözlemlediğimiz dijital gelişim son üç ayda inanılmaz bir ivme kazandı. Bu pastadan ülke olarak en verimli şekilde payımızı alarak ülke ihracatını hedeflenen seviyelere çıkarmamız oldukça önemli!”

Sanal fuar nedir? Sanal fuar fizikî fuarlarla aynı konsepte ait yalnızca web ve mobil olarak tek tıkla dünyanın öbür ucundaki fuarı gezme imkânı sağlayan bir konsept. Bu konsept içerisinde yazılı, görüntülü iletişim, seminerler, tanıtım filmleri, broşürler akla fizikî fuarlarla ilgili ne geliyorsa sanal fuarlarda da aynısı organize ediliyor. Sanal fuar konseptinin fizikî fuarlarla eş zamanlı olarak organize edildiği gibi bağımsız olarak da organize ediliyor.