Pazarlama Otomasyonunun Önemi

Herhangi bir doğanın otomasyonu güçlü bir araçtır ancak dijital pazarlama otomasyon yazılımı, günümüzün dijital merkezli dünyasında işletmelerin kaçırmayı göze alamayacakları bir fırsattır. Tarihsel olarak, pazarlama otomasyonu, çok az şirketin yatırım yapabileceği çok pahalı bir pazarlama unsuruydu, ancak ileri teknoloji çözümleri sayesinde, her işletmenin kullanması uygun bir seçenektir. İçerik pazarlaması kesinlikle yeni bir trend değildir, ancak örneğin tüketici davranışındaki değişiklikler, teknolojideki gelişmeler ve veri gizliliği düzenlemelerinde yapılan güncellemeler, belirli bir pazarlama türünün etkinliğini etkileyebilir.

Pazarlama otomasyonu nedir?

En sık kullanılan pazarlama otomasyonu türü e-posta kampanyalarında, sohbet robotlarında ve içerik oluşturma araçlarında görülür. Pazarlama otomasyonunun yetenekleri, her zaman yapılan geliştirmelerle sınırsızdır. Görevleri otomatikleştirmek büyük miktarda zaman kazandırır, ancak aynı zamanda birden çok kanalda daha tutarlı bir deneyim sunmaya da yardımcı olabilir.

Pazarlama otomasyon araçları için hızlı bir Google araması, keşfetmeye zaman ayırabileceğinizden daha fazla sonuç getirecektir, ancak sektörünüzde hangi çözümlerin en etkili olduğunu bulmak için biraz zaman ayırmalısınız. CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) sistemleri tarafından oluşturulan potansiyel müşterilerden müşterilerle daha kişiselleştirilmiş iletişim oluşturmaya kadar, pazarlama otomasyonu daha iyi bir yatırım getirisi elde etmek için en iyi stratejilerden biridir.

Pazarlama otomasyonuna yatırım yapmak aynı zamanda üretkenliğin artmasına da yol açar, bir pazarlama ekibinin yapması gereken diğer görevlere odaklanmasına veya zaman alan işler otomatik olarak halledilirken yeni pazarlama fırsatlarını keşfetmesine olanak tanır. Pazarlama ekibinin, daha sıradan, tekrarlayan görevlerin bazılarını onlardan almasını sağlayarak daha yaratıcı olmak ve kendilerini enerjik ve güçlenmiş hissetmek için zamanları olacak.

Sohbet robotları

Sohbet robotları, potansiyel bir müşterinin bir ürünü satın almadan veya hizmetinizi kiralamadan önce sormak istediği bazı temel soruları ele alabilen bir tür otomasyon aracıdır. Bir chatbot, temelde bir bilgisayar programına dayalı olarak bir insan konuşmasını simüle edebilir. Yapay zeka ve makine öğrenimi daha karmaşık hale geldikçe, sohbet robotlarının yetenekleri ve kalitesi de gelişiyor.

Bu nedenle, bazı erken sohbetler müşterileri yalnızca ihtiyaç duydukları yanıtları sağlayamadıklarında rahatsız etmeye hizmet ederken, o zamandan beri çok fazla ilerleme kaydedildi. Çoğu soruyu yanıtlayabilen sohbet robotları sayesinde, bu, bir çalışanın bu soruyu yanıtlamak için telefon görüşmesi yapması veya bir e-postaya yanıt vermesi için gereken zamanı serbest bırakır. Her hafta 100'den fazla soru alıyorsanız, bu çok fazla zaman tasarrufu sağlar.

Eposta pazarlama

E-posta pazarlamasında, otomasyon yazılımı aracılığıyla hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanabilen ve çok zaman alan görev vardır. Örneğin, birisi web sitenizde bir haber bülteni almak için kaydolursa, kişi e-posta listenize eklenecek ve haber bültenini göndermek söz konusu olduğunda onlara gidecektir. E-posta pazarlama stratejinizi geliştirecek e-posta pazarlama otomasyon yazılımında kurabileceğiniz çok sayıda farklı iş akışı vardır.