Pinterest nasıl kullanılır: İşletmenize takipçi kazanmak için neler yapabilirsiniz?

Sosyal medya, markasını tanıtmak ve müşterileriyle etkileşim kurmak isteyen tüm işletmeler için olmazsa olmaz bir hale geldi. Ancak sosyal medya sadece Facebook, Twitter, Instagram ve LinkedIn’den ibaret değil… Takipçi kazanmak için Pinterest nasıl kullanılır bilmek de önemli.

Aylık 320 milyon aktif kullanıcı ve 200 milyardan fazla pin ile Pinterest, işletmenizi büyük bir kitlenin önüne çıkarma potansiyeline sahip. Ayrıca Pinterest kullanmanın işletmenize sağlayacağı çeşitli faydalar da var. Örneğin;

  • Daha geniş bir müşteri tabanına ulaşmak
  • Otoritenizi ve markanızı geliştirmek
  • Web sitenizin trafiğini artırmak
  • Uzmanlığınızı göstermek
  • Müşterilerle bağlantı kurmak
  • Yeni trendleri takip etmek

…ve daha fazlası.

Ama hepsi bu kadar da değil.

Pinterest ayrıca satın alma alışkanlıklarını etkileyebilir ve potansiyel müşterileri artırabilir. Dahası, müşteri etkileşimini de artırır. Diğer tüm avantajlarıyla birleştirildiğinde, Pinterest işletmenizi tanıtmanıza ve satışlarınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

O zaman Pinterest nasıl kullanılır, neden öğrenmeyesiniz?

Yalnız şunu belirtmekte de fayda var. Pinterest çok eğlencelidir, ancak büyük ve aktif bir takipçi kitleniz olmadan, ürünlerinizi tanıtma ve daha fazla satış elde etme konularında başarı gösterme olasılığınız düşüktür.

Bununla birlikte, bu yazıda göreceğiniz gibi, Pinterest takipçilerinizi artırmak için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor.

Pinterest nasıl kullanılır: Takipçi kazanmak için uygulayabileceğiniz 12 strateji

Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz merak etmeyin, bu yazıda takipçilerinizi artırmak için Pinterest nasıl kullanılır konusunda yol gösterici olacak 12 stratejiden bahsedeceğiz.

  1. İlgi çekici orijinal görseller oluşturun.
  2. Web sitenize sosyal paylaşım simgeleri ekleyin.
  3. Etkileyici pin açıklamaları yazın.
  4. Anahtar kelime ve hashtag kullanın.
  5. Pinterest reklamlarını deneyin.
  6. Pinterest Bölümleri’nden yararların.
  7. Yarışmalar düzenleyin.
  8. Pin’leyenlerle ve popüler markalarla etkileşim kurun.
  9. İlgili grup panolarına katılın.
  10. Rakiplerinizin takipçilerini takip edin.
  11. A/B testleri yapın.
  12. E-bülteninizde pin’lerinizi öne çıkarın.

Pinterest’te kesinlikle bir orijinal görsel eksikliği var.

Pin’lenme sayınızı artırmak için fotoğraflar ve infografikler gibi orijinal görseller paylaşabilirsiniz. Ancak bu görsellerin yüksek kaliteli ve dikkat çekici olmaları gerektiğini de unutmayın.

Pinterest oldukça görsel bir platformdur. Panonuza dikkat çekici görseller eklemezseniz, tanıtım yapma fırsatlarınızı kısıtlamış olursunuz. Bu nedenle, Pinterest’e fotoğraf eklemeden önce kendinize eklemek üzere olduğunuz resmin ilgi çekici olup olmadığını sorun.

Yüksek kaliteli görseller eklediğinizde, insanların dikkatini çekmek ve pin’lemelerini sağlamak için çarpıcı banner’lar eklemeyi de deneyebilirsiniz.

Konu, takipçi sayınızı artırmak için Pinterest nasıl kullanılır olduğunda belki de en kolay yollardan biri, web sitenize sosyal medya paylaşım düğmeleri eklemektir. Web sitenize bu düğmeleri eklediğinizde, ziyaretçilerin içeriğinizi paylaşmasını çok daha kolay bir hale getirirsiniz.

Pinterest iki farklı “kaydet” düğmesi sunuyor: otomatik bir düğme ve fareyle üzerine gelindiğinde beliren bir düğme. Hangisi ihtiyaçlarınızı daha iyi karşılıyorsa onu kullanabilirsiniz.

Bir Pinterest kullanıcısı içeriğinizi pin’lediğinde, onların takipçileri bunu görebilir. Böylece pin’lerinizin erişim oranı artar bu da daha fazla takipçi kazanmanıza yardımcı olabilir.

“Kaydet” düğmesi eklemenin başka bir yararı da, onu Pinterest Analytics ile birlikte kullanabilmenizdir. Böylece insanların ilgisini çeken, popüler içeriklerinizi belirleyebilir ve bu doğrultuda daha fazla benzer içerik üretebilirsiniz.

Son olarak, daha geniş bir kitleye ulaşmak için pin’lerinizi Facebook ve Twitter gibi diğer sosyal medya sitelerinde de paylaşın.