SEM ve SEO

SEM, bir işletmenin web sitesi trafiğini artırmak için izleyebileceği başka bir yol olan Arama Motoru Pazarlamacılığı anlamına gelir.

Ama bekleyin, SEO bunun için değil mi? Bir fark var, sizler için açıklayalım.

SEM ve SEO Karşılaştırması: Fark nedir?

SEO veya Arama Motoru Optimizasyonu tamamen organik sonuçlarla ilgilidir. Sık sık gönderi paylaşıyorsunuz, yararlı bilgiler sunuyorsunuz, makalelerinizi ilgi çekici anahtar kelimelerle süslüyorsunuz ve geri kalan her şeyi Google'da doğal olarak sayfa sıralamanızı yükseltmek için yapıyorsunuz.

Bir zamanlar SEM, arama motoru pazarlamasının tüm biçimlerini kapsıyordu, ancak bu günlerde, tamamen işin ücretli tarafı olarak bilinmeye başladı. Aynı zamanda ücretli arama, ücretli reklam veya PPC (tıklama başına ödeme) olarak da bilinir.

Arama motoru pazarlama stratejileri, sizi doğrudan kuyruğun başına götürdüğü için SEO'dan önemli ölçüde daha hızlıdır. Google Adwords en popüler ücretli arama platformudur ve bunu Bing Ads izlemektedir; bu nedenle , hem Google Premier Partner hem de Bing Elite Kanal Ortağı olan Yellow SEM gibi bir hizmete sahip olmak kullanışlıdır (ki, dürüst olacağız, aslında oldukça nadirdir!).

SEO ve SEM, bir şirketin yatırımının bir kısmı ilki için içerik oluşturmaya, bazıları ise ikincisi için ücretli aramaya girerek birlikte iyi çalışma eğilimindedir. SEM'in ödeme yönünün yanı sıra, ikisi arasındaki en büyük farklardan biri, süper hedefli reklamlar için belirli bir demografiye veya kitleye ciddi şekilde odaklanabilme yeteneğidir.

SEM ile hedefleyebileceğiniz müşteri grupları

Çevrimiçi pazarlamanızda müşterileri hedeflemek neredeyse sınır tanımaz. Kitlenizle konuşmak için SEM'i kullanmanın en iyi yollarından bazıları şunlardır:

Coğrafyaya göre: Ev eşyaları satan yerel bir mağazaysanız, varlığınızın farkında olduklarından ve çok uzakta olmadığınızı bildiklerinden emin olmak için reklamları mağazanızın çevresinde bulunan müşterilere hedefleyebilirsiniz. Coğrafi hedeflemeyi kullanmanın başka bir yolu, reklamları yalnızca yerel bölgenizin dışına itmektir, örneğin bir tur şirketi işletiyorsanız ve şu anda çok uzakta olan ancak bulunduğunuz yere bir seyahat planlayan gezginlere hitap etmek istiyorsanız.

Zamana göre: Diyelim ki pizza satan bir işletme konumsunuz. Sabah saat 9'da ücretli reklamlar yayınlamak pek mantıklı olmaz. 17:00 - 21:00 saatleri arasında, insanlar acıktığında ve atölye hazırlık sürecini atlamak için cazip geldiklerinde, ücretli reklamlarınızı yaymak için mükemmel bir zaman olacaktır.

Davranışa göre: Arama motorları, bir tüketicinin davranışını takip edecek kadar zekidir, bu nedenle, insanların çevrimiçi hareket etme şekillerine göre kesilmiş kitle segmentleri oluşturabilirsiniz. Örneğin, basit olanı, sitenizi daha önce ziyaret etmiş olanları hedeflemektir, buna yeniden pazarlama denir ve bu nedenle, daha önce gittiğiniz sitelerin çevrimiçi reklamlarını sıklıkla görürsünüz. Diğer bir sinsi seçenek (ancak çoğu zaman buna değer!), Rakiplerinizin hayranları olan müşterileri hedeflemektir; bu, pek çok kişi listelenen ilgi alanlarıyla tercihlerine ilişkin içgörüler sunduğundan, Facebook reklamlarıyla yapmak kolaydır.

Cihaza göre: Reklamlarınızı, hedef kitlenizin ne tür bir cihaza göz attığına göre bile hedefleyebilirsiniz. Örneğin, bir oyun uygulamasının reklamını yapıyorsanız, tabletleri ve cep telefonlarını hedeflemek daha mantıklı olacaktır, ancak insanların bir dizüstü bilgisayarda veya masaüstü bilgisayarda görüntülemeyi tercih ettiği bir işletmeyi tanıtıyorsanız, ücretli reklamları atlayabilirsiniz. mobil ve tabletler.