Sosyal Medya Ağları ile Sitenizi Güçlendirin

Günümüzde sosyal medya siteleri hiç kuşkusuz hayatımızın büyük bir bölümünde yer alıyor. Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya sayfalarında milyonlarca kullanıcı aktif olarak paylaşım yaparak her gün bu siteleri ziyaret ediyor. Milyarlarca dolar değerindeki bu sosyal paylaşım ağları gün geçtikçe büyümekte ve gitgide internette daha aktif rol oynamakta. İnsanlar günde ortalama bir buçuk dakikada bir sosyal medya hesaplarını kontrol ediyor. Bu da sosyal medyanın gücünü gözler önüne seriyor.

Pek çok sosyal medya sitesi aynı zamanda bir çok yeni açılmış web sitesinin reklamını yapmakta. Günde milyonlarca kişinin uğradığı web siteleri kuşkusuz reklam için çok uygun ortamlar sağlıyor. Sosyal medyanın yaygın olmadığı dönemlerde SMS’ler ve e-mailler ile web site tanıtmaktaydı. Bu durum sosyal medya hesapları kadar etkili sonuç vermiyordu. Görsel olarak kendini fark ettiren sosyal medya reklamları bu konuda öne geçti.  Sosyal medya ağlarında reklamı yapılmış bir web sitesi bir gün içerisinde bile binlerce kişiye ulaşabilir. Sitenizi kolayca tanıtabilir, günlük ziyaretçi sayısını çok yüksek seviyelere çıkartabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden kampanyalarınızı, indirimlerinizi reklam olarak yayımlayarak hem daha ekonomik hem daha aktif bir pazarlama stratejisi yürütmüş olursunuz.

Sadece reklam vermekle işler bitmiyor. Reklam verdikten sonra sürecin doğru yürütülmesi de çok önemli bir konu. Yanlış reklam politikası hem sitenizin yanlış tanıtılmasına hem de kaynaklarınızın boşa harcanmasına neden olabilir.

Bütün bunların yanında sitenize Facebook Connect gibi eklentiler ekleyerek sosyal medyanın gücünü kullanabilirsiniz. Sitenizi ziyaret edip üye olmak isteyen ziyaretçilerinize hiç vakit kaybettirmeden sosyal medya hesaplarıyla üye yapabilirsiniz. Yine Facebook Connect gibi Facebook Like gibi eklentileri sayfanıza ekleyebilirsiniz. Ziyaretçiler bu tür eklentileri kullanarak sayfanızı kendi sosyal medya hesaplarında kolayca paylaşabilir.