Sosyal Medya Pazarlaması İçin Coğrafi Hedefleme

Sosyal medya pazarlaması için coğrafi hedefleme, belirli bir yere göre önemli bir demografiyi veya kitleyi hedeflemenize yardımcı olan bir araçtır. Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformları, tanıtılan reklamlarınızın ve içeriklerinizin IP adresi (kullanıcının oturum açtığı adres) ve kayıtlı adresleri (listeledikleri bir adres) aracılığıyla yerel bir kitleye ulaşmasına yardımcı olabilir.

cografi

Facebook ve Twitter ayrıca, sunduğunuz ürünlere benzer ilgi alanlarına sahip yerel tüketicilere odaklanmanıza yardımcı olacak bazı yararlı ek hedefleme özellikleri de sunar. Bu yazıda, Facebook ve Twitter reklamlarıyla coğrafi hedeflemenin temel adımlarını ve mantığını özetleyeceğiz.

Facebook, “beğenilerinizi” artırmanıza ve web sitenize daha fazla tıklama almanıza yardımcı olmak için belirli kitlenizi nispeten az miktarda parayla hedeflerinize ulaşmayı kolaylaştırır. Facebook’ta, web sitenize bağlantı içeren bir ürün veya hizmeti tanıtan iyi bir  gönderiniz varsa; Facebook işletme sayfanızda paylaştığınız yayınınızı kolayca kitlelerle buluşturabilirsiniz. Ardından, hedef kitlenize yere, yaşa ve ilgi alanlarına göre ulaşmak için coğrafi hedefleme ölçütlerinizi belirleyebilirsiniz.

Twitter ayrıca bir reklam kampanyası oluştururken coğrafi hedefleme olanağı da sunar. Bunu yapmak için ads.twitter.com adresine gidin, hesabınıza giriş yapın ve sağ üst köşedeki “yeni kampanya oluştur” düğmesini tıklayın. Tıklandığında her bir kampanya türü hakkında daha fazla ayrıntı sunan bir “seçim yapmama yardım et” seçimi ile birlikte size bir seçenekler listesi sunulur. Kampanyanızı seçtikten sonra, reklamınız için bir hedefleme bölümü dolduracaksınız. Hedefleme seçenekleri arasında yerler, cinsiyet, diller ve seçilen cihazlar / platformlar bulunur. Ayrıca, seçilen anahtar kelimeleri, takipçileri, ilgi alanlarını, TV pazarlamasını ve uyarlanmış kitleleri seçme seçeneğiniz de olacaktır.

Twitter ve Facebook, sosyal medya reklam kampanyalarıyla ilgili önceden deneyiminiz olmasa bile, reklam kampanyası sürecinde size yardımcı olacak yararlı bilgiler ve rehberlik hizmeti sunar. Reklam vermek nispeten ucuz olduğundan ve bütçenizi cebinize göre belirleyebileceğinizden, bölgenizde yeni müşteriler bulmak için her biri için küçük bir kampanya oluşturmaya değerdir. Kampanyalar tamamlandığında, hangi platformun işletmeniz için en uygun olduğunu görmek için sonuçları karşılaştırmanız önerilir. Daha sonra çabalarınızı en başarılı olacak kampanyalara odaklayabilirsiniz.