Sosyal Medya Platformları

Facebook

Facebook , bir kişinin yaşına veya cinsiyetine bakılmaksızın, en yaygın sosyal medya platformudur. Tüm Avustralyalıların% 91'inden fazlası Facebook'ta ve Facebook kullanıcılarının neredeyse yarısı platformu her gün kontrol ediyor. 

Özünde Facebook, insanların arkadaşları ve aileleriyle iletişim halinde kalmaları, sevdikleri markaları ve işletmeleri takip etmeleri ve hobilere veya ilgi alanlarına göre gruplar oluşturmalarına yönelik bir araçtır. Facebook kullanıcıları genellikle güncellemeleri, kullanıcılara ilgi alanlarına ve o sayfa veya kişiyle daha önceki etkileşimlerine göre gösteren haberler yoluyla alır.

Küçük işletmeler için Facebook, sponsorlu gönderilerden ücretli sayfa önerilerine kadar uygun maliyetli ve kapsamlı reklam seçenekleri ve harika sosyal medya analizleri sunar. Pek çok insan Facebook'u düzenli olarak kullandığı için, platformda markaların medeni durum, ilgi alanları ve yaş gibi hedef kitlelerini daraltmasına yardımcı olacak bol miktarda veri var.

Facebook ayrıca, kullanıcıların arkadaşlarına veya işletmelere özel mesaj gönderebilecekleri Messenger özelliğine de sahiptir. Messenger, Avustralya'da en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulamasıdır .

Youtube

YouTube , kullanıcıların ücretsiz olarak video izleyip yükleyebilecekleri dünyanın en popüler video paylaşım sitesidir. Avustralyalılar, ürün incelemeleri, nasıl yapılır videoları, haber raporları ve daha fazlasını içeren bir hazine hazinesine göz atarak YouTube'da her ay 21 saatten fazla zaman harcıyor .

Herkes bir hesabı olmadan YouTube'a göz atabilir ve kullanıcılar YouTube'un arama çubuğunu kullanarak video arayabilir. YouTube, görüntüleme geçmişine bağlı olarak videolar oynatılırken ana sayfada veya yan çubukta video önerileri de sunar.

YouTube videolarının en iyi yanlarından biri, blog gönderilerine veya web sitelerine yerleştirilebilmeleri ve Facebook ve Twitter gibi diğer platformlarda paylaşılabilmeleridir. YouTube videoları aynı zamanda Google aramalarında da görünür ve bu da içeriklerin kullanıcılar tarafından keşfedilme olasılığını artırır.

Instagram

Instagram, kullanıcıların resim ve kısa klipler gönderebileceği bir resim ve video paylaşım sitesidir. Facebook gibi, Instagram kullanıcıları da bir markanın veya bireyin hesabını takip eder ve bu hesapların içeriği bir haber akışında görünür. Ancak, gönderilerdeki hashtag'leri kullanarak içeriği de keşfedebilirler.

Avustralyalıların üçte biri Instagram'da ve platform erkeklerden daha fazla kadın tarafından kullanılma eğiliminde. Instagram, seyahat, yaşam tarzı veya yemek işletmeleri gibi görsel içeriğe sahip markalar için en iyi sonucu verir.

Markalar, Facebook gibi sponsorlu gönderileri kullanarak Instagram'da reklam verebilir. Instagram'ın Facebook'a ait olduğunu ve birçok kullanıcının her iki hesabı birbirine bağladığını hatırlamak da kullanışlıdır.

Twitter

Dünyanın en büyük etkileyicilerinden ve ünlülerinden bazıları Twitter'da fikirlerini ve içeriklerini dünyayla paylaşıyor. Twitter'daki kullanıcılar, takip ettikleri hesaplardan güncellemeler aldıkları bir haber kaynağına sahiptir. Bununla birlikte, Instagram gibi içerik de hashtag'ler kullanılarak keşfedilebilir.

Twitter tamamen zamanında ve özlü içerikle ilgilidir. Twitter'daki her gönderi 280 karakterle sınırlıdır, bu da onu küçük boyutlu bilgileri tüketmek için mükemmel bir sosyal medya platformu haline getirir. Gazetecilerle ve diğer işletmelerle iletişim kurmak için de harikadır.

Twitter, video içi reklamcılık ve haber kaynağı reklamcılığı dahil olmak üzere birçok reklam seçeneğine sahiptir. Ancak hedefleme, Facebook veya Instagram gibi platformlar kadar kapsamlı değil.

LinkedIn

LinkedIn biraz daha niş, ancak B2B iş ve profesyonel hizmetler için altın madeni. LinkedIn ile diğer profesyonellerle bağlantı kurabilir, sektör gruplarına katılabilir, iş arayabilir veya işle ilgili içeriği paylaşabilirsiniz. LinkedIn, ülke genelinde profesyoneller tarafından kullanılıyor ve 18-49 yaş arasındaki tüm insanların dörtte biri platformda olduklarını söylüyor.

Profesyonel bir ağ platformu olmasına rağmen, LinkedIn'in reklam seçenekleri oldukça geniştir. Haber bültenlerinde veya kenar çubuklarında reklam verebilir ya da Sponsorlu Inmail'i kullanarak önemli karar vericilerle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Hedefleme de dikkat çekicidir, çünkü platform müşterileri hakkında işleri ve sektörleri gibi çok şey bilir.