Sosyal Medya Reklam Modelleri

Günümüzde sosyal medya reklamları hedef kitleye ulaşmak için nokta atışı! Kurumsal firmalardan butik firmalara kadar birçok farklı sektör, doğru müşteri kitlesine ulaşmak için sosyal medya reklamlarını tercih ediyor.

Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIn gibi sosyal medya platformlarını kullanan milyonlarca insan, farklı ilgi alanlarına sahip. Bu ilgi alanları, yaş, cinsiyet ve konum gibi diğer etkenlerle birleştiğinde, hedef kitleye sosyal medya reklamları ile ulaşım mümkün hale geliyor. Sosyal medya reklamcılığı seçenekleriyle reklam bütçenizi en verimli şekilde kullanmanız ve hedeflediğiniz etkileşimi almanız mümkün. Yayınlayacağınız iletilerle tüketicinin nabzını ölçebilir; saniyeler içinde iletilerinize yanıt alabilirsiniz. Yazılı ve görsel bir diğer ifadeyle geleneksel medyadan çok daha ekonomik ve etkili olan sosyal medya, sizi hedef kitlenize direkt olarak ulaştırır. Ülke, bölge, cinsiyet, yaş, eğitim durumu, ilgi alanı gibi birçok özelliği genişleterek hedef kitleniz tanımlanır ve sosyal medya reklamları da böylece hedefine ulaşır.

Facebook Reklamları

Dünya çapında en fazla üyeye sahip olan sosyal medya platformu Facebook’tur. Farklı sosyal statülerdeki insanların yer aldığı bu platformda, sitenizi öne çıkaracak Facebook reklam seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bütçenizi en iyi biçimde yönetecek olan sosyal medya reklamları çok kanallı pazarlama (Multi Channel Marketing) yöntemleriyle, doğru zaman, doğru kişi ve doğru reklamı yayınlamanız için size özel seçenekler sunar. Hedef kitlenizi etkileyecek metinler, görseller ve videolarla oluşturulan Facebook sosyal medya reklamları gösterim/tıklanma başına ücretlendirilir. Dolayısıyla diğer e-reklam sistemlerine oranla biraz daha az maliyetlidir.

Instagram Reklamları

500 milyona yaklaşan üye sayısına sahip olan Instagram, artık kurumsal firmaların da vazgeçilmez bir kanalı! Sosyal medya reklamları söz konusu olduğunda Facebook’tan sonra ikinci sırada akla gelen Instagram reklam alanında da, fotoğraf ya da video gibi görsel paylaşımlarla hedef kitlenize ulaşmanızı sağlıyor. Profesyonel görsel paylaşımlarınızı Facebook reklamlarındaki gibi hedefleme kriterleri kullanarak Instagram üzerinden paylaşabilirsiniz. Kapsamlı hedefleme stratejileri ile tüm sosyal medya kanallarında etkileşim sağlayan Instagram sosyal medya reklamları, bütçenizi boşa harcamadan yayınlanır. Dijital pazarlamanın görsel medyası haline gelen Instagram anlık geri dönüşler almanızı sağlar.

Twitter Reklamları

Hem reklam vermek hem de hedef kitleyle direkt iletişim halinde olmak isteyenler için Twitter reklamları, etkili sosyal medya reklamları arasındadır. Potansiyel ve mevcut müşterilerinizi hashtag’ler aracılığıyla bilgilendirerek, anlık etkileşimler kurabilirsiniz. Sosyal medyanın “iletişim” kavramı haline gelen Twitter’da hashtag’ler, yaratıcı metinler ve görsellerle dikkat çekebilirsiniz. Facebook ve Instagram reklam seçenekleri kadar etkili olan Twitter’ı doğru kullanarak milyonlarca insanla iletişim halinde olabilirsiniz.

Linkedin Reklamları

Profesyonellerin iş ve iletişim ağı olan LinkedIn, tüm dünyada sıkça kullanılan bir sosyal platformdur. 270 milyondan fazla kişinin aktif olarak kullandığı LinkedIn sosyal medya reklamları, sizi ve ürünlerinizi iş yaşamındaki profesyonellerle tanıştırır. Facebook’tan farklı bir hedefleme ve reklam sistemine sahip olan platformda, farklı alanlarda reklam verebilirsiniz. Ana sayfa, profil, mesajlar, arama sonuçları ve grup sayfalarında vereceğiniz sosyal medya reklamları yine hedef kitlenize yönelik olarak hazırlanmaktadır. LinkedIn, tıklama başına maliyet ve açık arttırma reklamları olan RTB sistemiyle çalışmaktadır.

Sosyal medyada görünür olmak ve müşterilerinize ulaşmak istediğinizde yanınızda olan Nacar Medya; Facebook, Twitter, LinkedIn ve Instagram reklam verme taleplerinizi anında karşılarken; yaptığı analizlerle, reklamlarınızı en doğru hedef kitlelere ulaştırır. Süreci, kurumunuza, sitenize özel stratejiler ile çok kanallı pazarlamanın dijital ayağında firmanızın bir parçasıymış gibi yönetir.