Sosyal Medyada Sektörünüzde Otorite Siz Olun

Sosyal medya bugün özellikle reklam ve tanıtım faaliyetlerinin yoğun olarak yürütüldüğü interaktif bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal medya kullanıcılarının tamamının içeriklerini kendileri ürettiği ve doğal etkileşim sağladığı bu alan aynı zamanda yeni nesil iletişim biçimini de oluşturuyor. Sosyal medya gerek kişisel kullanım gerekse markalar için oldukça önemli bir dijital kaynak.

Sosyal mecraların her geçen güne yeni güncellemeler ile başlaması ve bununla birlikte kullanıcıların zevk ve ilgi alanlarının dönüşmesi bu alandaki reklam ve tanıtım faaliyetlerinin de dönüşmesini gerektirmektedir.

Bir markanız var ve dijital ortamda tanıtmak istiyorsunuz. Yüksek meblağ bütçeler ayırmadan kontrollü bir şekilde yürüteceğiniz bu faaliyetler için sosyal medya oldukça nitelikli bir alan. Profesyonel olarak yürütülen sosyal medya hizmeti; rakip analizi, hedef kitle değerlendirmesi ve istikrarlı bir çalışmanın ürünüdür.

Nitelikli bir sosyal medya çalışması ile markanız sektörünün öncüsü olabilmekte ve aynı zamanda otorite olarak kabul edilebilmektedir. Bu nedenle sosyal medya hizmeti alacağınız ajans ya da uzmanların mutlak suretle markanız ve sektörünüzü tanıması ve analiz etmesi gerekmektedir. Sosyal medya danışmanlığı karmaşık bir yapıyı pürüzsüz ve çapaksız bir hale getirmektedir. 

Başlıca sosyal mecralar nelerdir?

Facebook; elbette sosyal medya denildiğinde akla ilk gelen mecradır. Kullanıcıların her türlü bilgiyi arkadaşları ile paylaşmasına olanak tanıyan Facebook son yıllarda görüntülü konuşma ve canlı yayın olanağı ile de kullanıcılarına üst düzey bir deneyim sunmaktadır.

Instagram; geliştirildiği ilk dönemde sadece fotoğraf paylaşma alanı olan Instagram; günümüzde video, hikaye paylaşma ve canlı yayın özelliğinin yanı sıra alışveriş özelliği ile de ön plana çıkıyor.

Twitter; son dönemde karakter sayısını çoğaltması ile oldukça hızlı olan akışının çok daha nitelikli paylaşımlarla dönüşmesini sağlamaktadır.