Sponsorlu Reklamlar veya Güçlendirilmiş Gönderiler Daha mı İyi?

Facebook reklamları söz konusu olduğunda sponsorlu reklamlar veya güçlendirilmiş gönderiler daha mı iyi? Kısacası duruma göre değişir. Burada, her ikisi için de temel farklılıkları ve kullanım durumlarını vurguluyoruz. Başarılı bir Facebook reklam kampanyası oluşturmak için kullanışlı ipuçları da ekledik.

Yükseltilmiş yayınlar.
Güçlendirilmiş bir gönderi, işletme sayfanızda yapacağınız her tür gönderi ile aynıdır ancak, ayarlarken neyi seçtiğinize bağlı olarak, mevcut hedef kitlenizin haber akışında ve mevcut hedef kitlenizin arkadaşlarında daha yüksek görünmesi için ödeme yapmanız dışında gücünüzü artırın. 

Bu tür bir Facebook reklamıyla, esasen Facebook'un gönderinizi organik olarak yapacağından daha geniş bir kitleye (yani ücretsiz) sunması için para ödüyorsunuz. 

Sponsorlu reklamlar
Öte yandan, sponsorlu bir reklam, ilgi alanları ve alışkanlıklar gibi çok özel ayrıntılara kadar farklı demografik özellikleri hedefleyebileceğinizden daha çok geleneksel bir reklama benzer. Sponsorlu reklamlar, diğer gönderiler gibi kullanıcıların haber beslemelerinde gösterilir, ancak işletme sayfanızda görünmez.

Hangisi daha etkili?

Neyin peşinde olduğuna bağlı. Yükseltilmiş gönderiler, beğeniler, paylaşımlar ve yorumlar yoluyla kullanıcı etkileşimi oluşturmak için harikadır. Gönderi organik bir gönderi olarak görünür (izleyiciler artırılıp artırılmadığını anlayamaz), bu nedenle oldukça doğal ve 'satış' değil. 

Sponsorlu reklamlar, daha fazla işlem yapılabilir tıklama oluşturma eğilimindedir, bunun nedeni, güçlendirilmiş gönderilere göre çok daha özelleştirilebilir olmalarıdır. Web sitesi tıklama veya mağaza ziyaretleri gibi bir hedef seçmekten yeniden hedeflemeye, son derece spesifik bir kitle seçmeye kadar - bunu sponsorlu bir reklamla yapabilirsiniz.

Bununla birlikte, daha fazla seçenek, sponsorlu bir reklam oluşturmanın daha karmaşık olduğu anlamına da gelir. 

Bir gönderi ne zaman güçlendirilir?

Genel bir kural olarak, zaman çizelgenizdeki görünürlüğünü en üst düzeye çıkarmak istediğinizde bir gönderiyi artırmak en iyisidir. Unutmayın, güçlendirilmiş yayınlar yalnızca haber akışınızda görünür, bu nedenle yalnızca sayfanızı zaten beğenen kişiler ve doğrudan sayfanızla etkileşime giren herkesin arkadaşları (örneğin, yorum yaparak) tarafından görülecektir.

Bir gönderiyi güçlendirmek için bazı iyi nedenler şunlardır:

  •       R müşteri bağlılığını artırmak için bir kampanya unning 
  •       Takipçilerinizin ilgisini çekebilecek bir etkinliği tanıtmak için 
  •       T O payı kullanıcı tarafından oluşturulan içerik