Türkiye'deki Göl Evleri

Farklı ve huzurlu tatil arayışı olanlar için göl evleri her zaman ideal bir tercihtir. Ülkemiz tatil konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Dört mevsim tatil yapılacak yerler vardır. Özellikle de yaz tatillerinde yerli ve yabancı turistler Türkiye’nin pek çok doğal güzellik alanına akın eder.

Tatil denildiğinde birçok kişinin aklına deniz, kum ve güneş üçlüsü gelir. Türkiye’nin üç tarafının denizler ile kaplı olması da bu tatilin farklı yerlerde yapılmasına olanak sağlar. Ancak Türkiye aynı zamanda tam bir göl cennetidir. Birbirinden güzel göller de tatilcilerin ilgisini çeker.

Denizlerin kalabalıklığı ve sıcaklığı kimi zaman insanları farklı tatil arayışlarına götürür. İşte bunların başında da göl tatili gelir. Göl kenarında tatil yapmak huzuru ve serinliği birlikte arayan kişilere yardım sunar. Çünkü göl tatili ile denizin tüm o sıcaklığından uzaklaşılır. Hafif serin bir tatil arayanların istediği gibi bir yere ulaşması sağlanır. Ayrıca göl tatili kalabalıktan biraz olsun uzaklaşmak isteyenlere de huzuru sunar. Türkiye’deki göl kenarlarına yapılmış göl evleri ile tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Bafra Göl Evleri

bafragölevleri

Bafra, göl evleri denince akla ilk gelen yerlerdendir. Yaz tatili için ise en fazla tercih edilen yerlerin başında Bodrum vardır. Fakat Bodrum, çok kalabalık olduğu uzun süre kalan sayısı azdır. Siz de Bodrum’un kalabalığından uzak, huzurlu bir tatil yeri arıyorsanız; Bafra göl evlerini tercih edebilirsiniz.

Bafra göl evleri Muğla’nın Milas ilçesinde yer alır. Sunduğu doğal güzellik ile de herkesi kendisine hayran bırakır. Muğla Milas yolunda Bafra Gölü’ne giderken kendinizi tam anlamı ile doğa ve tarih ile iç içe hissedeceksiniz. Yol boyunca gördüğünüz tarihi kalıntılar ile de oldukça etkileyici bir yolculuk yapabilirsiniz.

Günübirlik güzel vakit geçirmek için tercih edilen bu gölün etrafında aynı zamanda konaklama olanağı da olan evler bulunur. Göl evlerde konaklayarak gerçek anlamda tatilin ve huzurun etkisini hissedebilirsiniz. Bafra göl evleri bu özelliği sebebi ile birçok tatilcinin planladığı tatiller arasında yerini alır.

İznik Göl Evleri

iznikgolevleri

Doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenlerin bir diğer adresi ise, İznik Gölü’dür. Tarihin çok eski zamanından beri seyahat edilen bu göl, birçok topluma da yurtluk yapmıştır. Bu sebeple de gölün etrafında tarihi kalıntılar görmek de olasıdır.

İstanbul’dan İznik Gölü’ne giderken doğa sizi zeytin ağaçları ile karşılar. Birçok köyden geçilen yol istikameti de insanların ayrıca ilgisini çeker. Osmanlı Dönemi’ndeki eski yerleşim yeri olan bu köyler, iki katlı sevimli ahşap evlerden oluşur. Bu nedenle de yol boyunca doğallığın yanında tarihi doku da sizi etkisi altına alır.

Sapanca Göl Evleri

sapancagolevleri1

Göl tatilini az da olsa aktiviteler ile süslemek isteyenler için Sapanca en fazla tercih edilen yerlerin başında gelir. İstanbul’a yakınlığı nedeni ile de küçük bir kaçamak için tercih edilir. Masmavi su rengi ilk görüşte insanları kendisine hayran bırakır. Etrafı orman ile çevrili bu göl doğa severlerin tutku ile zaman geçirmesine de olanak sağlıyor. Özellikle de yaz aylarında bitkilerin kendini göstermesi ile ziyaretçilerini renk cümbüşü ile karşılar.

Sapanca tatili aynı zamanda pek çok farklı göl etkinliği de sunar. Göl üzerinde sörf yapmak, yüzmek ya da sandal ile açılmak insanların burayı daha fazla sevmesini sağlar. Sapanca göl evleri ile eğlence ve doğal güzellik isteyen herkes beklentisine fazlası ile sahip olmayı başarır.