Türkiye’nin Saklı Cennetleri

Türkiye’de nasıl bir tatil yapmak isterseniz isteyin, isteğinize uygun bir rota bulabilirsiniz. Özellikle yaz tatili için gidebileceğiniz kıyı şeridi yerlerin hepsini bir listeye alsak çok uzun bir makale hazırlamamız gerekirdi. Bodrum, Çeşme, Antalya gibi tatil destinasyonlarımızın güzelliğine Türkiye’yi de aşarak dünyanın pek çok çeşitli yerlerinden turistlerin gözde tatil rotaları arasındalar. Gelin bu sene bir farklılık yapıp ve ülkemizin gizli kalmış yerlerini keşfe çıkalım. Birbirinden güzel doğa harikası bu destinasyonların şimdiye kadar çok büyük kitleler tarafından keşfedilmemiş olması adeta bir mucize!

Birgi Köyü, İzmir

birgikoyu1

Herkesin bir gün yaşamak istediği bir Ege Köyü vardır. Birgi Köyü, bu tanımla oldukça örtüşen bir yer. Yıllardır ziyaretçileri yeşile boğan çınar ve ceviz ağaçları, ahşap pencereli taş evleri ve huzurlu sokaklarıyla tüm misafirlerini büyülemekte. Birgi Köyü, tarih boyunca Frigler, Persler, Bizanslılar, Romalılar ve Osmanlılar’a ev sahipliği yapmış olan her bir medeniyetin izlerini taşımakta. Bu sebeple de UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne de alınmış. Birgi Köyü’nün bu huzurlu havasını alıp, atmosferini yaşayabileceğiniz bir otelde konaklamak isterseniz Birgi Ata Konağı’nı tercih edebilirsiniz.

Çilingoz Tabiat Parkı, İstanbul

cılıngoz1

İstanbul’da yaşıyorsanız ve farklı yerlere gitme fırsatınız olmuyor diye üzülüyorsanız, size müthiş bir önerimiz var. Çilingoz Tabiat Parkı, Çatalca ilçesinde bulunur ve İstanbul’dan çok da uzaklaşmadan kalabalıklardan ve şehrin stresinden uzaklaşabileceğiniz bir yer. İsterseniz günübirlik gezmeye gidebilirsiniz, isterseniz de çadırınızı alıp hafta sonu kamp gezisi düzenleyebilirsiniz.

2005 senesinden beri yaban hayatı koruma sahası konumunda bulunan tabiat parkında pek çok ağaç ve hayvan türü bir arada yaşıyorlar. Istranca Dağları’nın bol oksijeni arasında Karadeniz’in serin sularına kendini bırakmak tüm yorgunluğunu ve stresini alıp götürecek.

 Akgöl, Sinop

akgoltatil

Karadeniz her yönüyle görülmesi gereken bir yer. Fakat Sinop, Karadeniz’in en güzel şehirleri arasında ilk sıralarda yer alır. Sinop’un pek çok güzelliği vardır ve bunların arasında bir de Akgöl bulunur. Akgöl, Abant Gölü veya Uzungöl gibi keşfedilmiş bir göl olmadığı için bakirliğini korur. Yaklaşık 3 dönümlük bir alanı kaplar. İki çayın birleştiği yerde oluşturulan bu gölün çevresi ağaç deniziyle kaplıdır. Günübirlik piknikler veya doğayla iç içe olabileceğin bir kamp tatili için harika bir alternatiftir.

Palamutbükü, Datça

palamutbuku1

Datça Yarımadası, ülkemizin doğayla en iç içe köşelerinden biridir. Her bir koyuyla ayrı ayrı görenleri kendine aşık edebilir. Datça ilçe merkezine 25 kilometre uzakta olan Palamutbükü ise, zeytin ve badem ağaçlarıyla süslenmiş cennetten bir köşe diye tanımlanabilir. Palamutbükü, dalışla ilgileniyorsanız dalış yapabileceğin pek çok alana sahiptir. Ayrıca tekne turlarıyla çevre koylara da dalışa gidebilirsiniz. Dalışla ilgilenmiyorsanız bile tekne turlarıyla çevre koyları dolaşmanızı öneririz.