Ücretsiz reklam olarak kullanabileceğiniz tanıtım çalışmaları

Ücretsiz reklam olarak kullanabileceğiniz dijital pazarlama çalışmaları ile şirketinizin ve ürünlerinizin tanıtımlarını yapabilirsiniz. Reklam ve pazarlama çalışmalarını beraber yürütebileceğiniz ücretsiz yöntemler sayesinde, yeni kitlelere ulaşabilir, ürünlerinizi tanıtabilir, takipçi sayınızı artırabilir, marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz. Tabii ki günümüzde ücretli reklamlar, daha hızlı bir şekilde bu sonuçları almanıza yardımcı olmaktadır; ancak yeni başlıyorsanız ve yeterli bütçeniz bulunmuyorsa bu rehberimizde bahsedeceğimiz ücretsiz tanıtım çalışmalarından da yararlanabilirsiniz.

SEO çalışmalarına odaklanın

E-ticaret siteniz üzerinde SEO çalışmalarına odaklanarak, organik yollardan web sitenize trafik çekmeye çalışabilirsiniz. SEO çalışmaları için bir profesyonelden destek alabileceğiniz gibi kendiniz de bu çalışmaları yapabilirsiniz.

Profesyonellerle çalışmak size çok daha yardımcı olacaktır; ancak yeterli bütçeniz yoksa temeli öğrenerek, arama motorlarında ne gibi çalışmalar yapmanız gerektiğine dair bilgi edinebilirsiniz. Bu sayede de sitenizi arama motorlarına uyumlu hale getirerek, arama sorguları üzerinden trafik çekebilirsiniz.

İçerik pazarlama çalışmalarına odaklanın

Ücretsiz reklam çalışmalarınızdan biri de içerik pazarlama olacaktır. E-ticaret sitenizde ve sosyal ağlarda düzenli olarak içerik üretmeniz, internet üzerinde markanızla ilgili daha fazla içeriğin oluşmasını sağlayacaktır. Hem e-ticaret sitenizi ziyaret edenlere hem de sosyal medyada sizi takip edenlere yönelik içerikler oluşturabilirsiniz.

Blog yazıları hazırlamak, sosyal medya için görsel veya video içerikler oluşturmak, düzenli olarak kullanıcılara bir içerik sunmanızı sağlar. Sosyal ağlarda bu içerikleri doğru şekilde kullandığınızda da yeni kitlelere ulaşma şansınız olur. Hashtag kullanımı, takipçilerle etkileşime geçmek bu süreçte içeriklerinizin farklı kitlelere ulaşmasına da yardımcı olur.

Sosyal medya pazarlama

Ücretsiz reklam yapabileceğiniz alanlardan biri de sosyal medyadır. Sosyal ağlar üzerinde organik olarak bir geri dönüşüm elde edebilirsiniz. Bunun için de sosyal medya yönetiminizi iyi bir şekilde yapmanız ve sosyal ağlara özel içerikler üretmeniz gerekir.

Sosyal medya içerik planınızı oluştururken, eğlenceli ve bilgilendirici içeriklerin yanı sıra ürün tanıtımları ve ürünlerin özelliklerini gösteren ve kampanya tanıtımları yaptığınız içerikleri de kullanabilirsiniz.