Yeni Nesil Web Tasarımı Landing Page

Markaların dijital dünyadaki alanları; aslan yattığı yerden belli olur sözünü doğrular nitelikte hem yazılım hem de tasarım olarak markanın vizyonuna, konseptine ve tarzına uygun olmalıdır. Günümüzde marka, kişisel kullanıcı ya da birçok kurum; gerek reklam ve tanıtım faaliyetleri için gerekse bilgi paylaşmak için web siteleri kurmaktadır. Bir web sitesinde olmazsa olmaz özelliklerin yanı sıra; rakiplerin önüne geçmeyi sağlayacak birtakım noktalar bulunmaktadır.

İçinde bulunduğumuz çağ internet çağı, devir teknoloji devri… Bu nedenle sektörünüz ne olursa olsun dijital ortamda güncel teknolojiyi yakalamak gerektiğini asla unutmayın. Web sitenizin açılış hızı, güvenilir olması gibi önemli noktaların yanı sıra güncel renklerin kullanımı, modern tasarımlar ile hazırlanmış olması ve ihtiyaç dahilinde pek çok modülün aktif edilebileceği şekilde kurulmuş olmasıdır.

Son dönemde web siteleri türleri arasında çokça tercih edilen landing page siteler de günümüz teknolojik özellikleri ile uyumlu olması nedeniyle ön plana çıkıyor.

Landing Page Nedir?

Landing page; varış-iniş sayfası olarak tanımlanan ve genellikle tanıtım amaçlı hazırlanan web siteleridir. Markanın hedef kitlesine özel olarak tasarlanan ve tek sayfa olan landing page siteler; giriş sayfaları olarak tasarlanmaktadır. Bu noktadan yola çıkıldığında tasarımı oldukça kolay gibi görünse de çok iyi bir şekilde kurgulanması gereken ve hiçbir detayın atlanılmaması ve işlevsel özelliği bulunmayan hiçbir noktanın bulunmaması gereken web siteleridir.

Landing page tasarım özellikleri mutlaka modern olanı takip etmeli ve kullanıcıları etkilemelidir. Aksi halde bir başvuru formundan farksız ve tekrar ziyaret etmeye teşvik etmeyecek şekilde olacaktır.

Landing Page Özellikleri Nelerdir?

  • Hızlı yüklenmektedir.

  • İşlevsel olmayan herhangi bir veri bulunmamaktadır.

  • Reklam ve tanıtım faaliyetleri için özel olarak optimize edilmektedir.
  • Ziyaretçiye direk mesajlar vermekte ve onu harekete geçirmektedir.