Youtube kanalı tanıtım videosu nedir ve nasıl hazırlanır?

Youtube kanalı tanıtım videosu, henüz markanızı ve kanalınızı keşfetmemiş kişilere, markanızı ve ürettiğiniz içerikleri tanıtmanızı sağlayan bir videodur. Bu video içerisinde, yaptığınız işle ilgili ve Youtube üzerinde ne tür içerikler paylaştığınızla ilgili bilgileri kullanıcılarla paylaşarak, onları kanalınıza abone olmaya davet edebilirsiniz.

Youtube kanalı tanıtım videosu hazırlarken bazı noktalara dikkat etmeniz de gerekiyor. Bu unsurlar, tanıtım videosunun daha etkili olmasını sağlarken, kullanıcıların kanalınıza abone olma oranını da artırabilir. Bu unsurlara geçmeden önce Youtube kanalı tanıtım videosu neden önemli kısa ondan bahsedelim.

Youtube kanalı tanıtım videosu neden önemli?

Youtube kanalı tanıtım videosu, kanalınızı ziyaret eden ve henüz kanala abone olmamış olan kullanıcılara gösterilmektedir. Bu sebeplede Youtube kanalı tanıtım videosu, yeni aboneler kazanmak için oldukça etkilidir. Yeni kullanıcılar, bu tanıtım videosunu izleyerek, markanız ve Youtube kanalınız hakkında bilgi sahibi olabilir ve sonrasında da abone olmayı düşünebilirler.

Bu tanıtım videosu kullanıcılara kısa bir sürede markanızı tanıtma imkanı sunduğu için de önemlidir. Kısa bir sürede sizi henüz duymamış olan kişilere, markanızı ve yaptığınız işleri anlatabilirsiniz.

Bunlara ek olarak, Youtube kanalı tanıtım videosu ile Youtube kanalınız üzerinde ne tür paylaşımlar paylaştığınızı veya paylaşacağınızı da henüz abone olmayan kullanıcılara göstererek, onların ilgisini çekmeye çalışabilirsiniz.

Youtube kanalı tanıtım videosu nasıl hazırlanır?

Youtube kanalı tanıtım videosu hazırlarken bazı unsurların üzerinde durmanız önemlidir. Bu unsurlar, videonun hem ilgi çekiciliğini artırırken, hem de yeni abone edinme oranınızı da artırmanıza yardımcı olacaktır.

Videoyu kısa tutun

Youtube kanalı tanıtım videosu adından da anlaşılabileceği gibi bir tanıtım videosudur ve bu sebeple de kısa olması gerekir. Bu videoda kanalınıza abone olmayan kullanıcılara, kanal ve marka hakkında bilgi vermeniz yeterli olacaktır. Tanıtım videosu için 40 saniye ve altındaki uzunluklar tavsiye edilmekte. Bu sürenin üstüne çıkmak, videonun geri dönüşümünü düşürebilir.

Kanalınız ve markanız hakkında hızlıca bilgi verin

Tanıtım videonuzda, kim olduğunuz, ne tür işler yaptığınız, ne tür ürünler ve hizmetler sunduğunuzu kullanıcılara anlatın. Bununla beraber Youtube kanalınız üzerinde de ne tür içerikler paylaştığınızı ve paylaşacağınızı da anlatmanız önemlidir.

Kullanıcıların sizi (henüz) tanımadığını düşünün

Youtube kanalı tanıtım videosu hazırlarken, bu tanıtım videosunu izleyen kişilerin sizi henüz tanımadıklarını varsayın. Videonun içeriğini oluştururken, ilk kez bir kullanıcıya ulaşıyormuş gibi düşünmelisiniz. Böylelikle bu kullanıcıyı kazanmak için kendinizi en iyi şekilde anlatabilir ve ona markanızla ilgili birçok bilgiyi sunabilirsiniz.

Söylemekle kalmayın onlara içeriği de gösterin

Tanıtım videonuzda sadece yaptığınız veya yapacağınız işleri söylemekle kalmayın. Yaptığınız işle ilgili içerikleri de gösterin. Ürün tanıtım videolarından kesitler sunabilir, paylaştığınız diğer video içeriklerden özetler gösterebilirsiniz. Böylelikle kullanıcıların zihninde yaptığınız işlerle ilgili görsel olarak bir imaj belirmeye başlar ve bu da tanıtım videosunun ilgi çekiciliğini artırır.

Eyleme çağrı ifadelerinizi ekleyin

Youtube kanalı tanıtım videosu hazırlarken en önemli konulardan biri de eyleme çağrı ifadelerinizdir. Bu tanıtım videosunun birincil amacı yeni aboneler kazanmaktır. Bu nedenle de videonuzun sonlarına yaklaşırken hem metin olarak hem de video içerisine “Abone Ol” çağrı ve butonunu eklemelisiniz. Kullanıcıları abone olmaya teşvik etmeniz, alacağınız geri dönüşümleri önemli ölçüde artacaktır.

Videonun bitiş ekranına, Youtube’un düzenleme araçlarında yer alan “Abone Ol” butonunu eklemeyi de unutmamalısınız. Kullanıcılar doğrudan bu buton üzerinden de kanalınıza abone olabilmeliler.