YouTube Premium nedir?

Son zamanlarda en çok duyduğunuz YouTube Premium’un ne olduğunu, ne kadara mal olduğunu ve sizin için doğru olup olmadığını araştırdık. İçeriğimizi merak edenler için yazımıza hemen başlayalım.

YouTube Premium, abonelik temelli bir hizmet olmakla birlikte klasik YouTube deneyiminize birkaç özellik daha ekliyor. Spotify veya Apple Music’in aksine, özel bir müzik akışı platformu değildir. Aksine, reklamsız YouTube akışı da dahil olmak üzere YouTube deneyiminizi geliştirmek için birkaç küçük avantaj sunan çok yönlü hizmet vermeyi hedefleyen versiyonu diyebiliriz.

YouTube Premium’un maliyeti nedir?

YouTube içeriğinin büyük bir çoğunluğunun ücretsiz olduğunu düşünürsek, aklınıza ilk gelen şey “Tamam, peki maliyeti ne kadar?” sorusudur. Bu sorunun cevabı basit. YouTube Premium Türkiye, tüm bu hizmetleri 4 farklı pakette sizlere seçenek sunuyor.

İşte sizler için fiyatlandırma seçenekleri:

Yalnızca YouTube Müzik aboneliği (Bireysel): 13,99 TL
Tek kişilik bireysel abonelik paketi: 16,99 TL
Yalnızca YouTube Müzik aboneliği (Aile): 20,99 TL
5 kişilik aile abonelik paketi: 25,99 TL

YouTube Premium avantajları nelerdir?

Reklamlar artık yok

Reklamsız bir YouTube Premium aboneliği, tüm reklamları YouTube’dan kaldırır. Bu, hem banner reklamları hem de video reklamlarını içerir (ister masaüstü tarayıcıda ister mobil cihazda).

YouTube Music Premium

Google Play Müzik’te olduğu gibi, Premium abonelik de mobil, çevrimdışı görüntüleme ve reklamsız oynatmada arkaplan oynatımı sunan YouTube Music Premium’a kendisine erişmenizi sağlar. Küçük bir detay bilgi şimdilik, YouTube Müzik’in podcast’leri yok.

Mobil cihazda arka plan çalma

Bir YouTube Premium aboneliği ile telefonunuzu kilitleyebilirsiniz (veya farklı bir uygulamaya geçebilirsiniz), videolar arka planda oynatılmaya devam eder. Bu, podcast’leri ve benzerlerini dinlemek için ya da sadece bir şarkı dinlemek istiyorsanız, ancak başka bir platformda bulamıyorsanız güzel bir özellik. YouTube uygulamasında ve YouTube Müzik uygulamasında bu kolaylığı sunar.

Çevrimdışı görüntüleme

YouTube Premium ile çevrimdışı görüntüleme için videoları (ve dilediğiniz tüm oynatma listelerini) indirebilirsiniz. Uçak modunda da sizinle olmayı bırakmıyor. Bunun için telefonunuzda biraz boş alan olması gerekir, ancak varsayılan YouTube uygulaması yerine YouTube Müzik yoluyla şarkı indirmeniz bunu bir dereceye kadar azaltır.

YouTube Premium aboneliği nasıl yapılır?

Gelin birlikte abonelik oluşturalım. Hemen bilgisayarlarımızı açalım. YouTube anasayfasından sol taraftaki menüyü açın, alt bölümde “YouTube Premium” sekmesine tıklayın. Mobil uygulamada ise sağ üstte bulunan profil simgesine dokunarak, “Ücretli Üyelikler bölümüne tıklayın, iki seçenekte de yukarıda bahsettiğimiz paketler sizlere listelenecek. Bu listeden size uygun olanı seçip kendinize ait herhangi bir kart bilgilerinizi girerek YouTube Müzik ve YouTube Premium’u kullanmaya başlayabilirsiniz. Harika bir haber sizlere, ilk 3 ay ücretsiz olduğu için istediğiniz paketi deneyebilirsiniz.